Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Olimpija po podvigu pripeljala nekdanjega člana Barcelone

Španski krilni napadalec Alex Blanco je okrepil vrste Olimpije, podpisal je dveletno pogodbo.
Španski nogometaš Alex Blanco je novi član Olimpije. FOTO: NK Olimpija
Španski nogometaš Alex Blanco je novi član Olimpije. FOTO: NK Olimpija
Š. R., STA
31. 8. 2024 | 08:01
31. 8. 2024 | 08:05
1:58

Španski krilni napadalec Alex Blanco je okrepil vrste Olimpije. Nogometaš, ki je nazadnje igral za italijansko Reggiano, je podpisal dveletno pogodbo. »Počutim se odlično! Vesel sem, da je vse dokončno urejeno. Igral bom v velikem slovenskem klubu, ki se je znova uvrstil v konferenčno ligo in to na kakšen način. Videl sem tekmo in bil nad njo navdušen. Ekipi želim v prihodnje pomagati pri takšnih zmagah. Tukaj želim rasti kot nogometaš in pri tem tudi uživati. Navijačem želim ponuditi dobre predstave,« ob selitvi v prestolnico pravi Alejandro Blanco Sanchez, krajše Alex Blanco.

Gre za 25-letnega krilnega napadalca, rojenega v Benidormu. Blanco je v mladinskih kategorijah zastopal barve Barcelone in Valencie, za člansko ekipo kluba iz Mestalle pa je zabeležil 18 nastopov. V svoji Španiji je zastopal tudi barve Alavesa (dva nastopa), Reala Zaragoze (35 nastopov) in druge ekipe Valencie (51 nastopov).

Svojo kariero je nato nadaljeval na Apeninskem polotoku pri Comu in Reggiani. V serie B je za omenjena kluba skupno zbral 55 nastopov, štiri zadetke in štiri asistence. Blanco, ki je zaigral tudi za španski izbrani vrsti do 17 in 19 let, se dobro znajde tako na desnem, kot levem krilnem položaju. Blanco je zamenjava za Nemanjo Motiko, ki je odšel na posojo v Greuther Fürth v Nemčijo.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine