Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Ogorčenje Green Dragons pred večnim derbijem

Olimpijina navijaška skupina je zgrožena, da je prejela le 400 vstopnic za derbi, obenem napoveduje obisk na treningu zmajev.
Green Dragons so jezni na igralce in na nasprotnike. Foto Roman Šipić/Delo
Green Dragons so jezni na igralce in na nasprotnike. Foto Roman Šipić/Delo
J. P.
15. 5. 2018 | 15:53
15. 5. 2018 | 16:03
2:36
Ljubljana – Napetost pred zaključkom slovenske prvoligaške nogometne sezone se stopnjuje, znova vodilni branilec lovorike Maribor ima pred sobotnim večnim derbijem v Ljudskem vrtu točko naskoka pred Olimpijo, ki je bila na čelu razpredelnice vse do nedeljskega spodrsljaja proti zadnjeuvrščenemu Ankaranu Hrvatinom (0:0). Iz vodstva ljubljanske navijaške skupine Green Dragons so danes javno sporočili, da so prejeli le 400 vstopnic za Olimpijine privržence za veliki derbi. »Navijaška skupina je v preteklosti od NK Maribor vedno prejela več kot 600 vstopnic za svoje člane in člane. V vodstvu smo zgroženi, da se nam to dogaja ravno pred najpomembnejšo tekmo v zadnjih nekaj letih,« so ogorčeno zapisali v navijaški skupini Green Dragons.


NK Maribor odgovarja


Iz mariborskega kluba so jim nemudoma odgovorili: »Ni potrebe po vznemirjanju strasti v pričakovanju derbija. Navijaški skupini gostujočega moštva sporočamo, da je jezna na napačno vodstvo. Za gostujoče navijače smo v Ljudskem vrtu namenili 700 vstopnic (400 na severni in 300 na zahodni tribuni), kar je glede na kapaciteto štadionov, izraženo v odstotkih, več, kot jih našim navijačem omogoči vodstvo ljubljanskega kluba v Stožicah.«


V četrtek na trening


Najzvestejši navijači zmajev so takoj po nedeljskem spodrsljaju poklicali igralce na zagovor in pričakovano povzdignili glas, napovedali so tudi udeležbo na četrtkovem treningu varovancev Igorja Bišćana. »V takšnih trenutkih je logično, da je agresija prva stvar, ki pride na plano. Razumemo jo, prav tako se zavedamo dejstva, da so ti isti igralci s strokovnim štabom na čelu, ki so nas pripeljali do položaja, da upravičeno sanjamo o dvojnem naslovu, tokrat močno razočarali. Spravili so se v položaj, iz katerega bo zelo težko priti, v položaj, ko je psihologija morda celo pomembnejša kot nogometno znanje. In to so trenutki, v katerih smo bili mi že neštetokrat. In vedno smo iz krize prišli kot zmagovalci. Apeliramo na vse vas, da se v četrtek ob 18. uri udeležite treninga,« je javno zapisala Olimpijina navijaška skupina.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine