Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Oblakove spektakularne obrambe niso bile dovolj za zmago

Nogometaši Atletica in Reala so se v velikem madridskem derbiju razšli z neodločenim izidom 1:1.
Jan Oblak in Karim Benzema sta si imela veliko za povedati. FOTO: Javier Soriano/AFP
Jan Oblak in Karim Benzema sta si imela veliko za povedati. FOTO: Javier Soriano/AFP
M. Š., STA
7. 3. 2021 | 23:36
8. 3. 2021 | 00:11
4:58
V elitni španski nogometni ligi je bil v današnjem v 26. krogu na sporedu veliki madridski mestni derbi. Atletico z Janom Oblakom in Real sta se razšla z neodločenim izidom 1:1. »Žimničarji« imajo zdaj le še tri točke naskoka pred zvezdniki Barcelone, ki ima sicer tekmo več-

Nogometaši Atletica so prešli v vodstvo v 15. minuti, ko je v polno zadel Luis Suarez. Ob koncu prvega polčasa so gostje neuspešno zahtevali enajstmetrovko zaradi domnevne igre z roko, vendar pa je sodnik po ogledu posnetka ni dosodil. Na začetku drugega dela bi lahko Atletico povišal vodstvo. Toda Yannick Carrasco in Suarez nista izkoristila lepih priložnosti, kar se je gostiteljem maščevalo ob koncu, ko je Real močneje pritisnil.

Nevaren je bil predvsem Karim Benzema. Potem ko je Oblak spektakularno ubranil dva njegova poskusa, je Benzema v 88. minuti spretno dokončal akcijo Carasca in poravnal izid na 1:1.

V preostalih današnjih tekmah je v obračunu moštev pod vrhom lestvice pomembno zmago dosegel Real Sociedad, ki se je spet nekoliko približal Sevilli na četrtem mestu. Z Levantejem je za poln izkupiček poskrbel Mikel Merino z zadetkom v deseti minuti, potem pa je Mikel Oyarzabal še zapravil enajstmetrovko.

V večerni tekmi je Athletic Bilbao uspešen pokalni teden, v katerem se je uvrstil v veliki finale letošnje sezone, začinil še z ligaškim uspehom. Proti Granadi je Asier Villalibre zadel že v tretji minuti. Baskovska ekipa je v 72. minuti zapravila najstrožjo kazen, ko je slabo streljal Raul Garcia, na drugi strani pa je nato v 79. minuti zadel Jorge Molina. A tekma se ni končala z delitvijo točk, za vse tri za Athletic je poskrbel Alejandro Berenguer z golom v sodnikovem dodatku.

Barcelona je že v soboto z 2:0 premagala Osasuno, Sevilla pa je nepričakovano izgubila s predzadnjim Elchejem z 1:2 in zapravila priložnost, da bi ostala v stiku s prvo trojico. Kolo se bo končalo v ponedeljek s tekmo med Betisom in Alavesom.

Standings provided by SofaScore LiveScore


Med strelci tudi Jasmin Kurtić


V italijanskem prvenstvu je Roma z 1:0 premagala Genoo, za katero je do 78. minute igral Miha Zajc. Edini gol je v 24. minuti z glavo dosegel Gianluca Mancini. Parma je z Jasminom Kurtićem gostovala pri Fiorentini in iztržila neodločen izid 3:3. Na 2:2 je v 72. minuti izenačil Kurtić. Parma je bila blizu zmage, saj je Valentin Mihaila v 90. minuti zadel za 3:2. Toda v peti minuti sodniškega dodatka je Simone Iacoponi z avtogolom podaril točko Fiorentini.

Verona je gostila drugouvrščeni Milan in izgubila z 0:2. Za zmago gostov sta gola dosegla Rade Krunić (27.) in Diogo Dalot (50.). Crotone je gostil Torino in ga ugnal s 4:2. Dvoboj med Sampdorio in Cagliarijem se je končal z izidom 2:2, potem ko je gostom točko v šesti minuti sodniškega dodatka z močnim strelom prinesel Radja Nainggolan. Na zadnji tekmi dneva je Napoli gostil Bologno in zmagal s 3:1.

Že v soboto so nogometaši Juventusa, ki branijo naslov v italijanski ligi, gostili Lazio in zmagali s 3:1 po dveh zadetkih Alvara Morate. Spezia in Benevento sta se razšla z 1:1, Udinese pa je z 2:0 odpravil Sassuolo.

Krog bosta v ponedeljek sklenila vodilni Inter Samirja Handanovića in Atalanta Josipa Iličića.

Standings provided by SofaScore LiveScore


Novi poraz Liverpoola, United boljši od Cityja


Nogometaši Liverpoola so v 27. kolu elitne angleške lige gostili Fulham in igrišče spet zapustili sklonjenih glav. Gostje so z golom Maria Lemine v 45. minuti zmagali z 1:0. »Rdeči« so na prvenstveni lestvici šele osmi.

Nogometaši Liverpoola so znova sklonjenih glav zapuščali igrišče. FOTO: Phil Noble/Reuters
Nogometaši Liverpoola so znova sklonjenih glav zapuščali igrišče. FOTO: Phil Noble/Reuters


Osrednja tekma kroga med vodilnima Manchester Cityjem in Manchester Unitedom je pripadla »rdečim vragom«, ki so bili boljši z 2:0. Za goste sta v polno zadela Bruno Fernandes (v drugi minuti z 11-m) in Luke Shaw (50.).

Tottenham je v dvoboju s Crystal Palaceom slavil visoko zmago s 4:1, West Bromwich Albion in Newcastle pa sta se razšla brez golov. Že v soboto sta Burnley in Arsenal igrala 1:1, Sheffield United je izgubil proti Southamptonu z 0:2, Aston Villa in Wolverhampton sta se razšla z 0:0, Brighton & Hove Albion pa je  z 1:2 klonil pred Leicester Cityjem.

Krog se bo končal v ponedeljek s tekmama Chelsea – Everton in West Ham United – Leeds United.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine