Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Neymar s katarsko zastavo, Brazilci že na mundialu

Nogometaši Brazilije so prva ekipa iz Južne Amerike, ki si je zagotovila nastop na svetovnem prvenstvu 2022. Ponoči derbi med Argentino in Urugvajem.
Lucas Paqueta se je veselil odločilnega gola, ki je Brazilce popeljal na SP. FOTO: Nelson Almeida/AFP
Lucas Paqueta se je veselil odločilnega gola, ki je Brazilce popeljal na SP. FOTO: Nelson Almeida/AFP
STA
12. 11. 2021 | 09:52
2:31

Nogometaši Brazilije so prva ekipa iz Južne Amerike, ki si je zagotovila nastop na svetovnem prvenstvu 2022 v Katarju. Ponoči so v Sao Paulu premagali Kolumbijo s povratnikom Jamesom Rodriguezom z 1:0 (0:0). Pred tem je Čile v Asuncionu ugnal Paragvaj z 1:0 (o:0) in se na lestvici povzpel na četrto mesto.

V Sao Paulu je odločilni gol za Brazilijo dosegel Lucas Paqueta (Olympique Lyon) v 72. minuti, pred tem pa sta akcijo skreirala Marquinhos in prvi zvezdnik ekipe Neymar. Brazilci so na ta način dosegli 11. zmago v 12. kvalifikacijskem nastopu za uvrstitev na zaključni turnir, ki ga bo prihodnje leto gostil Katar.

»Uvrstitev na SP je plod našega dela, ki smo ga opravili v preteklosti. Zaradi trenutnega stanja, ki ga doživljam v Lyonu, sem po golu zajokal od veselja,« je dejal Paqueto.

Selektor Tite pa je že napovedal, da bo v letu dni, ki ekipo loči do SP, od svojih igralcev zahteval stabilnost, kreativnost in zmage. Kot pravi, je odličnost gonilna sila te ekipe: »Temu se moramo čim bolj približati.«

Selektor Tite je Brazilcem povrnil zmagovalno miselnost. FOTO:  Nelson Almeida/AFP
Selektor Tite je Brazilcem povrnil zmagovalno miselnost. FOTO:  Nelson Almeida/AFP

Zmago so izdatno slavili tudi nogometaši, kar je na instagramu razkril Neymar. Že v slačilnici so vihteli katarsko in brazilsko zastavo.

V kvalifikacijah je neporažena Brazilija doslej zbrala 34 točk, Argentina 25, sledijo pa Ekvador, Čile in Kolumbija. Četverica se na SP uvrsti neposredno, peto ekipo pa čakajo dodatne kvalifikacije s predstavnikom Oceanije.

Sinoči sta igrala tudi Ekvador, ki je z 1:0 (0:0) ugnal Venezuelo, ter Peru, ki je bil s 3:0 (3:0) boljši od Bolivije. Danes tekmo čaka Argentino, ki bo gostovala v sosednjem Montevideu pri Urugvaju. Prihodnji teden pa je na vrsti še derbi med Brazilijo in Argentino.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine