Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Navijači sanjajo o Griezmannu

Bayern: V Münchnu so nemški prvaki začel priprave z željo vrnitve na evropski vrh.
Jerome Boateng, Corentin Tolisso in Thomas Müller so bili za začetek priprav dobre volje. FOTO AFP
Jerome Boateng, Corentin Tolisso in Thomas Müller so bili za začetek priprav dobre volje. FOTO AFP
8. 7. 2019 | 20:15
8. 7. 2019 | 20:15
2:28
Oglasil se je zvonec, ura je odbila popoldansko peto, vodilni nemški klub je uradno vstopil v novo sezono. Bavarci so namreč začeli priprave za "misijo 30", torej jubilejni 30. naslov najboljšega v državi, apetiti pa so pri enem najbogatejših klubov stare celine še višji: po letu 2013 vrniti tudi prestižni pokal lige prvakov v München.

Pred šestimi leti so se Bavarci v Londonu veselili zmage po izjemno izenačenem in kakovostnem finalnem dvoboju z Dortmundom (2:1), nemških klubov odtlej ni bilo več v sklepni predstavi najmočnejšega klubskega tekmovanja. Nazadnje se je igralcem trenerja Nika Kovača zataknilo že v osmini finala, resda proti Liverpoolu, ki je nato osvojil lovoriko, a razumljiva je želja armade privržencev, da bi prevlado v domačem prostoru nadgradili še z evropskim slavjem.

Nova sezona pa na nemškem jugu prinaša številna nogometna ugibanja. Pri moštvu ni več velezvezdnikov in obenem ljubljencev občinstva Francka Riberyja in Arjena Robbna, moštvo se je ob prihodih Lucasa Hernandeza, doslej Oblakovega soigralca v Madridu, in Benjamina Pavarda, lani v Moskvi svetovnega prvaka s Francijo, močno okrepilo v obrambi. Hernandez je tako že razvnel domišljijo Bayernovih privržencev, ko je dejal, kako rad bi imel ob sebi v Münchnu soigralca Antoina Griezmanna. Povrh je ta bojkotiral začetek priprav Atletica, a sodeč po španskem tisku je precej bližji selitvi k Barceloni kot pa k Bayernu ...

"Ničesar ne bomo prehitevali. Doslej smo vložili v prenovljeno moštvo 118 milijonov evrov, v obrambi smo zelo močni. Še se bomo okrepili, zlasti v napadu, ne pozabite pa, da je letos čas za prestope do 2. septembra. Ohraniti moramo hladne glave, večkrat smo imeli dober ulov tik pred koncem," je na novinarski konferenci ob začetku priprav poudaril prvi mož kluba, legendarni reprezentant Karl-Heinz Rummenigge, in ob vprašanju o možnosti prihoda Leroya Saneja, Nemca iz Manchester Cityja, odgovoril: "Ta teden se bo vrnil s počitnic. Naj v miru premisli. Ni pa skrivnost, da si želimo igralca njegovega kova." 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine