Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Napoli proti Juventusu uprizoril igro mačke z mišjo

Torinčani so v uvodni tekmi 18. kroga elitne italijanske lige v nogometu doživeli hud poraz na gostovanju v Neaplju.
Nigerijski napadalec Victor Osimhen je zabil dva gola Juventusu. FOTO: Alberto Pizzoli/AFP
Nigerijski napadalec Victor Osimhen je zabil dva gola Juventusu. FOTO: Alberto Pizzoli/AFP
M. Š., STA
13. 1. 2023 | 23:17
13. 1. 2023 | 23:19
2:09

Nogometaši Napolija so v uvodni tekmi 18. kroga elitne italijanske lige gostili igralce Juventusa in jih brez večjih težav odpravili kar s 5:1.Torinčani so sicer v Neapelj prispeli z lepo popotnico osmih zaporednih zmag brez prejetega zadetka. Toda Napoli je že v 14. minuti prekinil ta niz, za vodilno ekipo prvenstva je bil uspešen Nigerijec Victor Osimhen.

Prvi strelec lige je nato v 39. minuti še podal za zadetek Hviče Kvaračelije za 2:0. Juventus se je vrnil v igro v 42. minuti po golu Angela Di Marie, ki je znižal na 1:2. Toda gostitelji so v drugem polčasu po dveh podajah Kvaračelije prešli v vodstvo s 4:1; v 55. minuti je v polno zadel Amir Rrahmani, deset minut pozneje pa še dvanajstič v sezoni Osimhen. Eljif Elmas je z zadetkom v 72. minuti le še potrdil visoko zmago Napolija.

Jutri bo najprej Cremonese gostil Monzo, pri Lecceju bo igral Milan, ob 20.45 pa se bo milanski Inter Samirja Handanovića pomeril z Verono.

V nedeljo bo Sassuolo igral proti Laziu, Torino proti Spezii, Udinese Jake Bijola in Sandija Lovrića proti Bologni, Atalanta proti Salernitani, Roma pa proti Fiorentini.

Krog bosta v ponedeljek sklenila Empoli Petra Stojanovića in Lovra Štubljarja ter Sampdoria, katere član bo do konca sezone iz Parme posojeni mladi slovenski vratar Martin Turk.

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine