Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Napad volkov bo okrepil alfa samec

Razvpiti Diego Costa je kot prosti igralec podpisal pogodbo za Wolverhampton.
Diego Costa se vrača v Anglijo. FOTO: Alexandre Loureiro/Reuters
Diego Costa se vrača v Anglijo. FOTO: Alexandre Loureiro/Reuters
P. Z., STA
12. 9. 2022 | 15:04
12. 9. 2022 | 15:09
1:53

Angleški nogometni prvoligaš Wolverhampton Wanderers je našel ustrezno zamenjavo za napadalca Sašo Kalajdžića. Pogodbo z ekipo je podpisal Španec Diego Costa, ki je bil na trgu prost igralec, so danes potrdili v klubu. Novemu delodajalcu je obljubil zvestobo do konca sezone.

Triintridesetletni Costa, ki je zbral tudi 24 nastopov za špansko reprezentanco, naj bi ekipi pomagal v napadu in jo dvignil s 14. mesta na prvenstveni razpredelnici. V napadu klub namreč išče okrepitve, saj si je Kalajdžić že na tekmi uvodnega kroga elitne angleške lige poškodoval križne vezi in nanj zato več mesecev ne morejo računati. Poškodovano prepono ima tudi mehiški napadalec Raul Jimenez.

Costa je v preteklosti blestel v dresu madridskega Atletica in londonskega Chelseaja. Posebej v Londonu, kjer se je veselil dveh naslovov prvaka, v različnih tekmovanjih med leti 2014 in 2017 pa je za ta klub dosegel kar 59 golov. Kar tri sezone je bil prvi strelec ekipe, nato pa se je vrnil v Madrid.

V Braziliji rojeni Diego Costa je znan tudi po tankih živcih, pogosto je vpleten v incidente na igrišču in zunaj njega. V karieri je prejel že 11 rdečih kartonov. Znan je tudi po tem, da želi imeti glavno besedo v slačilnici. V Angliji je dobil vzdevek Predator.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine