Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Najprej jih je odpravila Uefa, zdaj nad Američane še agencija

Ameriška investicijska banka JP Morgan, ki so jo predvideli za izpeljavo projekta »superliga«, je doživela neprijetno presenečenje.
Med ustanovitelji nogometne superlige je bil tudi torinski Juventus. FOTO: Marco Bertorello/afp
Med ustanovitelji nogometne superlige je bil tudi torinski Juventus. FOTO: Marco Bertorello/afp
F. T.
21. 4. 2021 | 22:30
21. 4. 2021 | 22:50
1:25
Ameriška investicijska banka JP Morgan, ki so jo predvideli za izpeljavo projekta »nogometna superliga«, je doživela neprijetno presenečenje. Neodvisna agencija za ocenjevanje trajnosti Standard Ethics s sedežem v Londonu je namreč banki JP Morgan znižala oceno, potem ko je osovražen projekt financiranja superlige padel v vodo. Standard Ethics je spremenila oceno iz »ustrezne« v »neskladno«.

Standard Ethics je kritizirala tako ameriško banko kot dvanajsterico klubov, ki je ustanovilo superligo za 48 ur, nato pa se odpovedalo ideji zavoljo strahovitega pritiska javnosti, navijačev in Evropske nogometne zveze.

»Standard Ethics ocenjuje, da so usmeritve nogometnih klubov, ki so bili vključeni v projekt superlige, in usmeritve ameriške banke JP Morgan v nasprotju z najboljšimi praksami o trajnosti, ki jih agencija določa v skladu s smernicami OZN, OECD in Evropske unije ter pri tem upošteva interese deležnikov,« so zapisali pri londonski agenciji.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine