Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Najboljši nogometaš, ki ga je vodil šef Bayerna, je tekmec Slovenije

Julian Nagelsmann velja za enega najobetavnejših nogometnih trenerjev. Ni čudno, da ga je angažiral najboljši nemški klub Bayern.
Andrej Kramarić je bil vrsto let eden najmočnejših adutov Matjaža Keka na Reki. FOTO: Ronald Goršić/Cropix
Andrej Kramarić je bil vrsto let eden najmočnejših adutov Matjaža Keka na Reki. FOTO: Ronald Goršić/Cropix
F. T.
27. 5. 2021 | 18:00
1:57
Julian Nagelsmann velja za enega najobetavnejših nemških nogometnih trenerjev. Nase je opozoril na klopi Hoffenheima, ko mu je bilo manj kot trideset let. Ni čudno, da ga je pozneje medse zvabil ambiciozni Leipzig, ki ga krasi načrtno in sistematično delo, in ni čudno, da ga je letos angažiral tudi najboljši nemški klub Bayern.


»Veselim se dela z najboljšim na svetu Robertom Lewandowskim«

 
Julian Nagelsmann bo odslej vodil Bayern. FOTO: AFP
Julian Nagelsmann bo odslej vodil Bayern. FOTO: AFP
Nagelsmann, ki bo 23. julija dopolnil 34 let, je razkril, kdo je v dosedanji trenerski karieri nanj naredil najmočnejši vtis oziroma je po njegovem najboljši nogometaš. »To je Andrej Kramarić. Gre za primer pravega razvoja in neverjetne konstantne forme, ki krasi fanta. Andrej je odličen fant, vedno daje od sebe vse in zaslužil si je odlično nogometno kariero,« je prepričan Nagelsmann, ki je vodil Kramarića – slednjega je obudil od mrtvih Matjaž Kek na klopi Rijeke – med letoma 2016 in 2019 v Hoffenheimu. Prav Kramarić je v kvalifikacijah za SP 2022 med najmočnejšimi orožji Hrvaške, ki tekmuje v isti skupini kot Slovenija.

»Tudi v Münchnu me čakajo veliki izzivi. Veselim se dela z najboljšim nogometašem na svetu Robertom Lewandowskim, v klubu so še Thomas Müller, Manuel Neuer, Joshua Kimmich in drugi. O njih sem slišal veliko lepih stvari, zato se veselim nove sezone,« je zatrdil Nagelsmann in dodal, da premore življenjski načrt in da ne ve, ali bo opravljal poklic trenerja naslednjih 20 ali 30 let.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine