Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Na vročo klop Hajduka prihaja legendarni Gattuso

Nogometaše Hajduka bo v novi sezoni vodil Gennaro Gattuso, nekoč legendarni italijanski nogometaš, ki je nazadnje vodil Olympique iz Marseilla.
Gennaro Gattuso je veljal za zelo vročekrvnega igralca, na trenerski klopi pa mu zaenkrat ne gre vse po načrtih. Kako se bo spoprijel z muhastimi Hajdukovimi zvezdniki? FOTO: Cathrin Mueller/Reuters
Gennaro Gattuso je veljal za zelo vročekrvnega igralca, na trenerski klopi pa mu zaenkrat ne gre vse po načrtih. Kako se bo spoprijel z muhastimi Hajdukovimi zvezdniki? FOTO: Cathrin Mueller/Reuters
N. Gr.
12. 6. 2024 | 20:35
12. 6. 2024 | 20:49
1:52

Vodstvo splitskega nogometnega kluba Hajduk je po sezoni, ki se je znova končala z razočaranjem in brez naslova državnih prvakov, pripeljalo novega trenerja. In to ne kogarkoli, angažirali so Gennara Gattusa, pred dvema desetletjema enega najboljših italijanskih nogometašev. Nasledil je Jureta Ivankovića.

Gattuso v Split prihaja prihodnji teden, ko bo Hajduk uradno začel priprave na novo sezono, pogodbo je podpisal do junija 2026. Gattuso, ki je veljal za nepopustljivega igralca na sredini igrišča, ki je pogosto igral na robu prekrška, je v igralski karieri dosegel praktično vse, kar je lahko. Z AC Milanom je leta 2003 in 2007 osvojil ligo prvakov, leta 2006 je z Italijo postal svetovni prvak, dvakrat je z rossoneri osvojil tudi serie A. 

V trenerski karieri je bil doslej manj uspešen, doživel je epizode na klopi Milana, Napolija, Fiorentine, Valencie in nazadnje Olympiqua iz Marseilla, torej v samih evropskih velikanih, kjer pa njegov trenerski mandat ni imel prav dolgega roka trajanja. Zdaj se bo preizkusil še na vedno vroči klopi v Splitu, kjer navijači tudi s slovitim Gattusom ne bodo imeli potrpljenja, če se sezona ne bo začela po načrtih slovitih splitskih belih.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine