Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Maribor gladko prek lendavske ovire, Celje prek domžalske

V 9. kolu domačega nogometnega prvenstva gladki zmagi vijoličnih in branilcev lovorike. Koper in Mura brez golov.
Tako kot pogosto v preteklosti je bila tekma rumeno-modrih in črno-belih bojevita. FOTO: Instagram
Tako kot pogosto v preteklosti je bila tekma rumeno-modrih in črno-belih bojevita. FOTO: Instagram
STA, Š. R.
22. 9. 2024 | 17:59
22. 9. 2024 | 22:44
5:05

Nogometaši Kopra in Mure so se na Obali v 9. kolu domačega prvenstva razšli z neodločenim izidom – 0:0.

Igralci koprskega stratega Oliverja Bogatinova so več kot en polčas igrali z igralcem manj, a vseeno prišli do točke v obračunu z Muro. Primorci so bili bolj ali manj enakovredni gostom v vseh elementih, imeli pa tudi najlepšo priložnost na tekmi, na kateri sta ekipi prvi strel v okvir vrat poslali šele po dobri uri.

Moštvi si v prve pol ure nista priigrali posebej nevarne akcije, v 39. minuti pa je domača ekipa doživela velik udarec, saj si je zaradi udarca s komolcem v obraz Kaija Cipota drugi rumeni karton prislužil Ahmed Franck Sidibe.

Številčne prednosti Prekmurcem pod vodstvom Oskarja Drobneta ni uspelo unovčiti v prvem polčasu, so pa tudi Primorci še vedno kazali nekaj napadalnih ambicij. Strela v okvir vrat pa dejansko po uri igre gledalci še niso videli, v 63. pa ga je le sprožil Sandi Nuhanović z desne strani, vratar Metod Jurhar pa je žogo odbil. 

Mura je nato vse bolj prevzemala pobudo, toda Koper je imel v 75. minuti najlepšo priložnost na obračunu, ko je bil Matondo sam pred Raduho, toda Murin vratar je obranil njegova zaporedna strela.

Potrdili vlogo favoritov

Mariborčani so v dvoboj v Lendavi morali brez Josipa Iličića in še nekaterih že prej odsotnih igralcev, a so bili vseeno v vlogi nespornega favorita. Te vloge v prvem polčasu niso upravičili, v drugem pa hitro strli odpor sicer odločne domače zasedbe. S peto zmago so se na lestvici prebili tik za Olimpijo, za katero zaostajajo za točko. 

Lendavčani so na tekmi prvi zagrozili, ko je v šesti minuti z glavo poskusil Rok Pirtovšek, vendar je Ažbe Jug žogo ujel. Mariborčani so prvo lepšo akcijo izpeljali v 20. minuti, ko je z volejem poskusil György Komaromi, meril pa malce previsoko.

Po uvodnih 45 minutah brez golov je Nafta je tudi drugi polčas začela odločno, vendar se Jug ni pustil presenetiti. Kljub ne posebej prepričljivi igri gostov pa so slednji povedli v 56. minuti, ko je Niko Grlić v mrežo pospravil z blokom odbito žogo.

Le tri minute pozneje je Beugre podvojil prednost Maribora, potem ko je po podaji Komaromija z desne strani zadel z glavo.

V 71. minuti je Haris Kadrić zgrešil iz ugodnega položaja, ko je žogo z diagonalnim strelom poslal mimo vratarja in mimo vrat, na drugi strani pa je bil natančnejši Marko Božić, ki je z glavo unovčil podajo Sheyija Oja z leve strani ter tako v 79. minuti dosegel končni izid.

Prvaki prepričljivi

Celjske predstave so po začetni krizi po vrnitvi Alberta Riere na vse bolj pričakovani ravni. Celjani so po zmagi na zaostali tekmi proti Mariboru svojo nalogo pričakovano opravili tudi v Domžalah, kjer so se z zasluženo peto zmago povzpeli na tretje mesto za Olimpijo, ki ima dve točki več, in Maribor s točko več.

Tekma v Domžalah se je začela hitro nagibati na stran favorizirane zasedbe Alberta Riere. Veliko napako Toma Alena Tolića v obrambi, ko je slabo oddal žogo, je kaznoval Armandas Kučys, ki je s strelom pod prečko in s svojim četrtim golom sezone poskrbel za 1:0.

Celje je ohranjalo pobudo, a so po dobre pol ure tudi domači izpeljali obetaven napad, toda brez pravega zaključnega strela.

V 66. minuti pa je celjska ekipa podvojila prednost, ko je po levi strani po podaji Clementa Lhernaulta pobegnil Ivan Brnić, vrgel iz igre še enega branilca in nato matiral Ajdina Mulalića za 2:0.

Na 3:0 je v 79. minuti povišal Svit Sešlar, potem ko je svoj tretji gol na tretji tekmi v celjskem dresu zadel z roba kazenskega prostora v malo mrežico. 

Slavo Bralić je nato zadel za Celje, vendar iz nedovoljenega položaja, Dejan Lazarević pa je v sodniškem dodatku pred vrati zgrešil žogo in tako zapravil priložnost za častni zadetek.

 

Nedeljski spored 9. kola

15.00      Koper: Mura 0:0

17.30      Nafta: Maribor 0:3 (Grlić 56., Beugre 59., 0:3 Božić 79.)

20.15      Domžale: Celje 0:3 (Kučys 3., Brnić 66., Sešlar 79.)

 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine