Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Na Majorko ne na počitnice

Dobovec dobil tekmece v elitnem delu lige prvakov.
Kristjan Čujec bo v elitnem tekmovanju z Dobovcem gostoval na Majorki. FOTO: FK Dobovec
Kristjan Čujec bo v elitnem tekmovanju z Dobovcem gostoval na Majorki. FOTO: FK Dobovec
Š. R., STA
3. 11. 2022 | 15:23
1:36

Državni prvak v futsalu Dobovec je na žrebu na sedežu Evropske nogometne zveze v švicrskem Nyonu dobil tekmece v elitnem delu lige prvakov. Najboljša slovenska ekipa v futsalu v zadnjih letih se bo v skupini B pomerila s špansko Mallorco, poljskim Piastom iz Gliwic ter hrvaškim predstavnikom Novo Vrijeme Makarska. Domačin turnirja bo predstavnik s španskega otoka Majorka.

Pri poljski ekipi sicer igra tudi slovenski reprezentant Matej Fideršek. V elitnem delu lige prvakov bo igral tudi kapetan reprezentance Igor Osredkar. Njegova Pula bo gostila enega od štirih turnirjev, na Hrvaško pa prihajajo Barcelona, United Galati in Sporting Anderlecht. Dejan Bizjak, nekdanji slovenski reprezentant, bo z malteškim Luxolom tekmoval v Kazahstanu.

Naslov prvaka brani Barcelona, ki je bila eden od tekmecev Dobovca v prejšnjem delu tekmovanja. Slovenski predstavnik je takrat osvojil tretje mesto v skupini 3 za Katalonci in malteškim Luxol St. Andrewsom ter pred nizozemskim Hovocubom in se uvrstil v elitni del tekmovanja. Na zaključni turnir, ki bo spomladi 2023, se uvrstijo le zmagovalci skupin.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine