Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Na Floridi je Messi dobil pomoč dolgoletnega soigralca

Inter iz Miamija okrog Lionela Messija gradi jedro ekipe - tudi z njegovimi nekdanjimi soigralci. Na Florido prihaja še Sergio Busquets.
FILE PHOTO: Soccer Football - FC Barcelona host a farewell event for Sergio Busquets - Camp Nou, Barcelona, Spain - May 31, 2023 FC Barcelona's Sergio Busquets is pictured during the event REUTERS/Albert Gea/File Photo Foto Albert Gea Reuters
FILE PHOTO: Soccer Football - FC Barcelona host a farewell event for Sergio Busquets - Camp Nou, Barcelona, Spain - May 31, 2023 FC Barcelona's Sergio Busquets is pictured during the event REUTERS/Albert Gea/File Photo Foto Albert Gea Reuters
N. Gr., STA
24. 6. 2023 | 09:21
24. 6. 2023 | 09:25
2:22

Svoj prihod v severnoameriško poklicno nogometno ligo MLS je napovedal še en sloviti nogometaš, ki je zablestel v španski nogometni ligi. Klub Inter Miami je podpisal pogodbo z nekdanjim vezistom Španije in Barcelone Sergiom Busquetsom, ki bo sodeloval z argentinskim zvezdnikom Lionelom Messijem v klubu Major League Soccer, je poročala AFP.

Messi je v začetku meseca presenetljivo razkril, da se bo poleti preselil v Miami in da bo zdaj spet skupaj s svojim nekdanjim soigralcem pri Barci Busquetsom. Inter Miami je objavil tvit, v katerem je napovedal prihod igralca.

"Si, Busi," se je glasilo sporočilo na Twitterju, ki se nanaša na Busquetsov vzdevek. Tvit je vseboval citate s pohvalnimi besedami na račun Busquetsa, vključno z besesedami, ki jih je namenil nekdanji španski selektor Vicente del Bosque.

Busquets je že maja napovedal, da bo poleti po izteku pogodbe zapustil Barcelono. Štiriintridesetletnik je zbral 143 nastopov za Španijo, preden je decembra oznanil svojo upokojitev iz ekipe.

Po 15 letih slovo od Katalonije

K Barceloni je prišel kot mladenič leta 2005, vse od sezone 2007/08 pa je bil del članske ekipe. Busquets je bil osrednji člen v verigi uspehov Barcelone v zadnjih 15 letih, ki vključujejo devet naslovov španskega prvaka in tri lovorike v ligi prvakov.

Busquets je igral skupaj z Andresom Iniesto in Xavijem Hernandezom v ikoničnem veznem triu, ki je Španijo leta 2010 popeljal do naslova na svetovnem prvenstvu.

Lastnik Interja iz Miamija Jorge Mas je ta teden dejal, da klub pričakuje od tri do pet novih okrepitev, ki se bodo pridružili Messiju v Miamiju.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine