Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Aluminiju zlate točke v boju za obstanek, Gorica v hudih škripcih

Kidričani so dosegli pomembno zmago v nadaljevanju 32. kola Prve lige Telekom Slovenije.
Nogometaši Aluminija (v rdečem) so si oddahnili. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
Nogometaši Aluminija (v rdečem) so si oddahnili. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
M. Š., B. E., STA
6. 5. 2021 | 19:28
6. 5. 2021 | 19:30
4:37
Nogometaši Aluminija so v zadnjem dvoboju 32. kola 1. SNL ugnali Gorico z 2:0 in prestali eno od najpomembnejših preizkušenj v boju za obstanek. Po zmagi ne morejo več pristati na zadnjem mestu lestvice, saj imajo ob 12 točkah prednosti tudi boljši izkupiček v medsebojnih dvobojih z Gorico, hkrati pa so v še večje težave spravili Novogoričane, ki lahko prilezejo največ do devetega mesta oziroma dodatnih kvalifikacij. A tudi to je domala nemogoče, saj za predzadnjim Celjem zaostajajo za osem točk štiri kola pred koncem.

Čeprav so Kidričani igrali brez kaznovanega trenerja Oskarja Drobneta, se to v prvem polčasu ni prav nič poznalo. Kam se bo nagnila tekma, je nakazala že deseta minuta, ko je Armin Đerlek po levi prišel v kazenski prostor, podal pred vrata, kjer je najprej poskusil Haris Kadrić, odbito žogo pa je v mrežo pospravil David Flakus Bosilj. Slednji je v 30. minuti podvojil vodstvo domačih, potem ko je zadel s približno enajstih metrov.


Nov spodrsljaj Olimpije


Nogometaši Olimpije so v sredo doživeli nov boleč udarec. V derbiju Ljubljanske kotline so po novi bledi predstavi v gosteh z 0:2 klonili pred Domžalčani. V drugi tekmi dneva so igralci Mure premagali Koprčane z 2:1.

Nogometaši Domžal so se zasluženo veselili zmage nad Olimpijo. FOTO: Leon Vidic/Delo
Nogometaši Domžal so se zasluženo veselili zmage nad Olimpijo. FOTO: Leon Vidic/Delo


Domžalčani so v vodstvo prešli v 29. minuti, potem ko se je žoga po strelu Slobodana Vuka od Olimpijinega igralca Vitalijsa Maksimenka odbila v gol. Že devet minut pozneje je bilo 2:0. V polno je zadel Arnel Jakupović, potem ko so ljubljanski branilci, ki so očitno mislili, da je šlo pri akciji gostiteljev za prepovedan položaj, izpadli kot čisti začetniki in ne kot vroči kandidati za osvojitev naslova državnih prvakov.

Nogometaši Olimpije imajo tako kot vodilni na prvenstveni lestvici le še dve točki naskoka pred najhujšimi tekmeci Mariborčani, s katerimi se bodo v nedeljo pomerili v Stožicah. Na tretjem mestu je s tremi točkami zaostanka Mura, ki je danes po hudem boju strla odpor Kopra. Domžalčani, ki so svojemu trenerju Dejanu Djuranoviću priigrali najlepše darilo za 53. rojstni dan, so četrti.

Nogometaši Mure so šele ob koncu strli odpor Koprčanov. FOTO: Leon Vidic/Delo
Nogometaši Mure so šele ob koncu strli odpor Koprčanov. FOTO: Leon Vidic/Delo


Horvat v 87. minuti zadel za zmago Mure


Sobočani, ki so pogrešali kaznovana Jana Gorenca in Žana Karničnika, so prišli do tretje zaporedne zmage, čeprav je bil Koper predvsem v prvem polčasu malce boljši tekmec. Mura tako za drugouvrščenim Mariborom zaostaja za točko, primorska zasedba ostaja peta.

Ekipi sta bili v prve pol ure kar previdni, nekaj več obetavnih poskusov so pokazali Koprčani, ki pa tako kot na drugi strani Sobočani niso ogrozili tekmečevega vratarja. V 42. minuti pa so bili domači blizu vodstvu, saj je Luka Bobičanec streljal z 20 metrov, žoga pa je oplazila prečko. Je bil pa na drugi strani nato natančnejši prvi strelec lige Nardin Mulahusejnović, ki je, obkrožen z neodločnimi branilci, prišel do strela z desne strani v kazenskem prostoru in žogo z diagonalnim strelom poslal mimo Matka Obradovića za svoj 13. gol v sezoni.

Koprski nogometaši so vodili le 21 minut. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
Koprski nogometaši so vodili le 21 minut. FOTO: Uroš Hočevar/Delo


Ivica Guberac je bil prvi, ki je zagrozil v drugem polčasu, potem ko je v 48. minuti malce z desne streljal ob bližnji vratnici, vendar je bil Obradović pripravljen. V koprskem kazenskem prostoru je bilo nekoliko bolj vroče v 56. minuti, a po kotu ni prišlo do pravega zaključnega strela oziroma je Stefan Stevanović pravočasno razčistil nevarnost. Tri minute pozneje je Mulahusejnović z nenatančnim strelom končal novo koprsko akcijo, v 63. minuti pa so domači izenačili. Bobičanec je izvrstno podal z leve strani v kazenski prostor, kjer je neoviran z glavo zadel Staniša Mandić. V 87. minuti je Tomi Horvat zadel za zmago domačih, potem ko je močno streljal z dobrih 20 metrov.

Izidi 32. kola

Torek:
Bravo : Celje 2:0
Maribor : CB24 Tabor Sežana 2:1

Sreda:
Mura : Koper 2:1 (Mandić 64., Horvat 87.; Mulahusejnović 43.)
Domžale : Olimpija 2:0 (Maksimenko 29. ag., Jakupović 38.)

Četrtek:
Aluminij : Gorica 2:0 (Flakus Bosilj 10., 30.)

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine