Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Mura in Maribor drugič le z več golov in rdečima kartonoma

V 29. kolu SNL tesna zmaga Olimpije proti zadnjemu Krškemu. Domžale pobegnile zasledovalcem v boju za 3. mesto. Gorica napolnila celjsko mrežo.
Gorica je z najvišjo zmago kola oživela in na lestvici prehitela predzadnjega Rudarja. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Gorica je z najvišjo zmago kola oživela in na lestvici prehitela predzadnjega Rudarja. FOTO: Voranc Vogel/Delo
28. 4. 2019 | 22:49
28. 4. 2019 | 22:54
12:46
Festival soboško-mariborskih nogometnih derbijev se je razpletel z ligaškim neodločenim izidom (2:2), ki je Olimpiji po zmagi nad zadnjim Krškim (3:2) omogočil, da je zaostanek za vodilnimi vijoličnimi zmanjšala na 10 točk. Domžale so z zasukom zmagale v Velenju in se v boju za 3. mesto oddaljile od izzivalcev Mure, Aluminija in Celja. Ti so po točkah poravnani (40) in se jim obeta napet boj za 4. mesto in uvrstitev v kvalifikacije za evropsko ligo. Tekme 30. kola bodo na dela prosta dneva.



Vijolični so tudi v tretjem aprilskem dvoboju in četrtem letošnjem proti Muri ohranili značilnosti moštva, ki ga zanima izključno rezultat. Statistika je razkrila, da so Mariborčani včeraj sprožili le dva neposredna strela v vrata Matka Obradovića, od tega enkrat zadeli. Za drugo vodstvo z 2:1 je po podaji enega od osmoljencev dvoboja Martina Milca s 6 m z glavo zadel Blaž Vrhovec. Prvi gol za prvo vodstvo pred približno 5000 gledalci (prekmurski nogometni navdušenci so v štirih dnevih dvakrat napolnili Fazanerijo) je v 20. minuti nesrečno dosegel domači branilec Aleksandar Bošković po nesporazumu z vratarjem Obradovićem, ki ga je ukanil z lobom z glavo.


Matej Jug jezil Mariborčane


Nekoliko bolj napadalni Sobočani, ki jih je oživel prav zaostanek, so hitro izenačili z bele točke. Žoga je zadela v roko Milca, sodnik Matej Jug pa je dosodil kazenski strel. V 12. gol v sezoni ga je spremenil Rok Sirk, na koncu veliki domači junak, ki je izenačil s 13. ligaškim golom že po slabi uri, v 58. minuti. Po akciji, v kateri je Nik Lorbek najprej zatresel prečko, Milec pa nerodno posredoval, ko je žogo odbil v vratnico, domači napadalec pa jo je z bližine zabil v mrežo. Zanimivo je, da je Sirk v obeh pokalnih tekmah igral le 40 minut, v prvi letošnji prvenstveni tekmi pa 67 minut. Na sploh spomladi pri trenerju Anteju Šimundži ni bil v ospredju, a je v Mariboru vzgojeni napadalec vseeno prvi strelec Mure.

Blaž Vrhovec je iz tekme v tekmo v boljši formi. FOTO: Tadej Regent/Delo
Blaž Vrhovec je iz tekme v tekmo v boljši formi. FOTO: Tadej Regent/Delo


"Tekma je bila vrhunska, kakršno si lahko le želimo. Bila je evropska. Prvih 20, 25 minut smo bili zelo prestrašeni, v krču. Potem pa so fantje skozi tekmo pokazali svoj značaj," je povedal Šimundža, ki lahko obžaluje, da Mura v finišu ni premagala Maribor, ki je od 75. minute igral z desetimi igralci, od 90. pa z devetimi. Najprej je bil po drugem rumenem kartonu izključen Aleks Pihler, nato pa še z neposrednim rdečim kartonom Dare Vršič, ki je bil, če ni preveč jezikal, prestrogo izključen. Jeza mariborskega tabora je bila po koncu izražena v medijskem molku.

Mura v tej sezoni v ligaških tekmah ni izgubila z Mariborom, ob treh neodločenih izidih je Mariboru zadala tudi najvišji ligaški poraz v sezoni z 1:4.
 

Kronaveter ujel Požeg Vancaša, Gorica pa Rudarja


Končni izid v Stožicah ne razkriva zahtevne tekme za Olimpijo, ki je pod vodstvom Safeta Hadžića zmagala še četrtič (enkrat v pokalu), Rok Kornaveter pa je s 14. golom ujel na vrhu lestvice strelcev Rudija Požega Vancaša. "Štiri zmage je težko nanizati tudi na domačem igrišču. Opozarjal sem, da bo tekma zahtevna," je tesno zmago pospremil Hadžič. "Žal mi je, imam občutek, da smo bili blizu. Toda ne kaže biti vedno všečen. Mislim, da so bile nekatere sodniške odločitve sporne," pa je dejal gostujoči trener Andrej Panadić.

Etien Velikonja je začel goriški niz golov, po prvem za 1:0 pa je z bele točke zabil še drugega, svojega šestega spomladi. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Etien Velikonja je začel goriški niz golov, po prvem za 1:0 pa je z bele točke zabil še drugega, svojega šestega spomladi. FOTO: Voranc Vogel/Delo


Nova Gorica? Polčas, kot ga v tej sezoni še ni bilo. V rušilnem slogu je Gorica prišla šele do druge letošnje zmage, potem ko je v prvem polčasu Celju nasula štiri gole. "En teden smo končno trenirali skupaj, imeli drugačen režim treningov in si nalili čistega vina. Takšen pristop in igro pričakujem na vsaki tekmi," si je ob svoji prvi zmagi dal duška trener Gorice Saša Kolman.

Toda Celjani so igrali brez dveh ključnih mož, kaznovanih prvega strelca Požega Vancaša in kapetana Janeza Piška.
"Imeli smo preveč nerazpoloženih posameznikov, bili smo neodločni, Gorica je bila na visoki ravni, nam pa ni uspevalo ničesar," je strnil slab celjski dan trener Dušan Kosić. Gorica je letos premagala le še Domžale (2:1), pred tem pa je nazadnje zmagala v Kranju v 12. kolu (4:2).

mura JPG
mura JPG


Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine