Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Messi se je po negativnem testu že podal proti Parizu

Osem dni po tem, ko je Paris Saint-Germain potrdil, da se je z novim koronavirusom okužil Lionel Messi, je argentinski as vendarle lahko zapustil domovino.
Z letališča v Rosariu sta proti Parizu že na novega leta dan odletela Messijeva soigralca Leandro Paredes (na fotografiji) in Angel Di Maria. FOTO: AFP
Z letališča v Rosariu sta proti Parizu že na novega leta dan odletela Messijeva soigralca Leandro Paredes (na fotografiji) in Angel Di Maria. FOTO: AFP
5. 1. 2022 | 08:43
1:43

Lionel Messi se je okužil med proslavljanjem božično-novoletnih praznikov v domačem Rosariu, kjer je moral z družino nato v samoizolacijo. Na zadnjem PCR-testiranju je bil negativen, poročajo argentinski mediji, zato je že v jutranjih urah odpotoval v Pariz, kjer ga že nestrpno pričakujejo delodajalci pri nogometnem prvoligašu Paris Saint-Germainu. 

Kot je na svoji spletni strani zapisal španski športni dnevnik Marca, Messija tudi v francoski prestolnici čakajo testiranja in podroben zdravniški pregled, podoben tistim, ki jih nogometaši opravljajo ob začetku sezone. Parižani se namreč želijo prepričati, da je po prebolelem covidu-19 z argentinskim virtuozom vse v najlepšem redu.

9. januarja sicer PSG v prvenstvu čaka naporno gostovanje v Lyonu, a trener Mauricio Pochettino na rojaka najverjetneje še ne bo računal. 

»Neprestano je v stikih z našimi zdravstvenimi službami in ko bo negativen, bo odpotoval v Francijo. V tem trenutku ne vemo več od tega. Dokler ne bo negativen, ne bo mogel zapustiti Argentine,« je nedavno dejal Pochettino.

Trenutni ukrepi v Franciji predpisujejo petdnevno samoosamitev za osebe, ki so prejele tri odmerke cepiva, seveda pa tudi negativen PCR-test. Zaenkrat ni jasno, če je Messi prejel tri odmerke in kdaj točno se je okužil.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine