Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Messi in Ronaldo nista v izboru za najboljšega napadalca

Uefa je objavila seznam 12 nogometašev, tri na igralno pozicijo, ki ostajajo v ožjem izboru za najboljše v lanski ligi prvakov.
Lionel Messi bo naslov v ligi prvakov v novi sezoni napadal v dresu PSG. FOTO: Pascal Rossignol/Reuters
Lionel Messi bo naslov v ligi prvakov v novi sezoni napadal v dresu PSG. FOTO: Pascal Rossignol/Reuters
M. U., STA
13. 8. 2021 | 16:11
2:07
Argentinec Lionel Messi in Portugalec Cristiano Ronaldo nista v ožjem izboru treh nominirancev za najboljšega napadalca lige prvakov za sezono 2020/21, je danes objavila Evropska nogometna zveza. Uefa je objavila tudi končne tri nominirance za najboljšega vratarja, branilca in zveznega igralca. Uefa je objavila seznam 12 nogometašev, tri na igralno pozicijo, ki ostajajo v ožjem izboru za nagrado za posamezno igralno mesto.

Glasovalno komisijo so sestavljali trenerji 32 ekip, ki so lani igrale v skupinskem delu lige prvakov, in 55 novinarjev, ki predstavljajo 55 Uefinih članic. Trenerji niso smeli glasovati za igralce svojega moštva. Messi je med napadalci zasedel četrto mesto, medtem ko Ronalda ni med najboljšimi desetimi. Oba sta lani izpadla v osmini finala, Barcelona proti Paris Saint-Germainu, kamor se je pred dnevi preselil Argentinec, od Juventusa pa je bil boljši Porto. Pet izmed 12 nominirancev je igralcev Chelseaja, ki je lansko sezono osvojil drugi naslov v ligi prvakov, potem ko je v finalu premagal Manchester City.

V konkurenci za najboljšega vratarja tako ostajajo Thibaut Courtois (Real Madrid), Ederson (Manchester City) in Edouard Mendy (Chelsea), za naziv najboljšega branilca se borijo še Cesar Azpilicueta (Chelsea), Ruben Dias (Manchester City) in Antonio Rüdiger (Chelsea), med tremi najboljšimi vezisti so lanski zmagovalec Kevin De Bruyne (Manchester City), Jorginho (Chelsea) in N'Golo Kanté (Chelsea), za naziv najboljšega napadalca pa se potegujejo Erling Håland (Dortmund), lanski zmagovalec Robert Lewandowski (Bayern) in Kylian Mbappé (Paris). Zmagovalci bodo razglašeni 26. avgusta, ko bo v Istanbulu potekal žreb skupinskega dela lige prvakov.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine