Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Mehika premagala Haiti za finale turnirja Gold Cup

Azteški nogometaši bodo lovili enajsti naslov prvaka Srednje in Severne Amerike ter Karibov
Raul Jimenez je odločil z zadetkom iz najstrožje kazni. FOTO: AFP
Raul Jimenez je odločil z zadetkom iz najstrožje kazni. FOTO: AFP
M. U.
3. 7. 2019 | 08:10
3. 7. 2019 | 08:22
1:41
Nogometaši Mehike so prvi finalisti prvenstva Srednje in Severne Amerike ter Karibov. Davi so v polfinalu v ameriški zvezni državi Arizoni premagali reprezentanco Haitija z 1:0 (0:0, 0:0).

Mehičani se bodo v finalu pomerili z boljšim iz obračuna med nogometaši Jamajke in gostitelji turnirja ZDA, šestkratnimi zmagovalci in branilci naslova. Ta polfinale bo v Nashvillu v četrtek zjutraj po slovenskem času.

Izid prvega polfinalnega obračuna turnirja Concacaf Gold Cup oziroma Copa de Oro de la Concacaf se je po izteku rednega časa končal z 0:0. Zato sta ekipi odigrali še polurni sodnikov dodatek, v katerem pa so bili spretnejši Mehičani.
 

Konec sanjskega niza


Sodnik je namreč že takoj po začetku podaljška dosodil najstrožjo kazen. V prerivanju pred golom je dosodil prekršek nad mehiškim igralcem. Raul Jimenez pa je priložnost z bele točke tudi izkoristil, vratar Haitija Johnny Placide je bil nemočen.

Mehičani so izid 1:0 ohranili do konca dodatka in se veselili uvrstitve v finale prvenstva, v katerem bodo lovili še enajsti naslov na tem turnirju. Haiti pa je končal sanjski niz, v katerem je v četrtfinalu izločili dvakratne prvake tega turnirja Kanadčane za premierni nastop v polfinalu zlatega pokala.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine