Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Maribor v novo sezono z nizozemskim vratarjem

Igralski mozaik slovenskega nogometnega prvoligaša iz Maribora za sezono 2021/22 dobiva končno podobo.
Marko Šuler in Marcos Tavares. Športni direktor in ikona kluba, ki bosta sodelovala tudi v prihodnji sezoni. FOTO: Marko Pigac/Pigac.si
Marko Šuler in Marcos Tavares. Športni direktor in ikona kluba, ki bosta sodelovala tudi v prihodnji sezoni. FOTO: Marko Pigac/Pigac.si
STA
8. 6. 2021 | 11:14
2:21
Dveletno pogodbo s štajerskim kolektivom v vijoličnem je podpisal novi vratar, 21 let stari in 185 centimetrov visoki Nizozemec Menno Bergsen, nazadnje član slovaškega prvoligaša Trenčina, so v torek potrdili na klubski strani. Bergsen je produkt nogometne šole Sparte iz Rotterdama in komaj drugi igralec z nizozemskim potnim listom v Ljudskem vrtu. Richmar Rocky Siberie, ki je po zaslugi dvojnega državljanstva na reprezentančnem nivoju igral za Curacao, je v sezoni 2005/06 zbral 17 nastopov in dosegel sedem zadetkov. Bergsen si je za svojo »vijol'čno pot« izbral št. 99, zaradi letnice rojstva.

»Po izteku pogodb smo ostali brez Jasmina Handanovića in Kenana Pirića, tako da smo se morali odzvati. Vrzel, ki je nastala na vratarskih položajih, smo želeli nadomestiti s kvaliteto. Ponudila se je dobra priložnost pripeljati vratarja, ki izhaja iz nizozemske vratarske šole. Po vseh upoštevanih merilih je naš izbor Menno Bergsen, mlad, nadarjen in hkrati zelo ambiciozen vratar. Po oceni kadra in presoji celotnega strokovnega štaba smo želeli okrepiti vsako linijo moštva. Menno ima, kar smo iskali, in se v Mariboru lahko bori za mesto med vratnicama,« je bil v predstavitvi tretjega novega obraza v slačilnici jasen športni direktor Marko Šuler.
 

Ni bilo dileme


Sparta Rotterdam, FC Dordrecht, FC Eindhoven, Trenčin in Maribor, ki bo za Bergsna njegova druga postaja izven domovine.

»Po šestih, sedmih letih pri mlajših selekcijah Sparte sem se preselil v drugo nizozemsko ligo, k Dordrechtu in FC Eindhovnu, zadnje leto in pol pa sem preživel na Slovaškem. Ko sem po koncu sodelovanja s Trenčinom dobil ponudbo Maribora, zame ni bilo dileme. Hitro smo se dogovorili in z veseljem začenjam nov izziv,« je dejal mladi Nizozemec, ki v drugem delu sezone na Slovaškem ni dobil priložnosti za igro zaradi poškodbe.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine