Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Madžarska kot nekoč Puskaseva konjenica

V klasiki Nemci za razred boljši od Italijanov (5:2), naši vzhodne sosedje pa osupnili nogometno Evropo in zmagali v Angliji kar s 4:0.
Dvakratni strelec Roland Sallai je bll med osrednjimi junaki madžarskega podviga. FOTO: Paul Ellis/AFP
Dvakratni strelec Roland Sallai je bll med osrednjimi junaki madžarskega podviga. FOTO: Paul Ellis/AFP
14. 6. 2022 | 23:14
2:10

Sklepni večer pisanega junijskega večera je bil sila živahen in je ponudil prav presenetljiv scenarij. Tudi med najbolj vzhičenimi privrženci nemške reprezentance, ki so seveda do vrha napolnili Borussiin štadion v Mönchengladbachu, jih ni bilo prav veliko, ki bi upali na tako prepričljivo zmago proti evropskim prvakom azzurrom, a še bolj senzacionalno je odmevala gladka zmaga Madžarov na gostovanju v Angliji.

Postavitev in igra nemškega selektorja Hansija Flicka je delovala tako prepričljivo kot v tistih najbolj bleščečih Bayernovih predstavah, ko je bil prav ta strokovnjak na vroči münchenski klopi in se na njej veselil tudi lovorike v ligi prvakov. Nemčija je tako ugnala Italijo kar s 5:2 (2:0; Werner 2, Müller, Kimmich, Gündogan - 11m; Gnonto, Bastoni), ko pa je slednja poskusila storiti kaj več, je imela izjemno oviro v neuničljivem nemškem vratarju Manuelu Neuerju. Gostitelji so vodili že s 5:0, ob koncu so gostje malo ublažili poraz v tej evropski nogometni klasiki.

Joshua Kimmich je zabil vodilni gol v učinkoviti nemški predstavi. FOTO: Heiko Becker/Reuters
Joshua Kimmich je zabil vodilni gol v učinkoviti nemški predstavi. FOTO: Heiko Becker/Reuters

Na svoje sanjske čase nepozabne Puskaseve lahke konjenice pa so nocoj spomnili naši vzhodni sosedje. Zablesteli so z disciplinirano, zavzeto in učinkovito predstavo ter v Wolverhamptonu odpravili domačo Anglijo kar s 4:0 (1:0; Sallai 2, Z. Nagy, Gazdag). Na Madžarskem je seveda v hipu zavladala evforija, dejansko pa je to reprezentančno moštvo igralo iz tekme v tekmo bolje ter je zdaj zasluženo na vrhu lestvice pred Nemčijo, Italijo in Anglijo. 

Razburljivo je bilo tudi v Zenici, kjer je vrsta Bosne in Hercegovine ugnala Finsko s 3:2, junak večera pa je bil z dvema goloma neuničljivi domači kapetan Edin Džeko.   

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine