Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Modrić ostaja, Galtier odhaja

Hrvaški nogometni zvezdnik Luka Modrić je podaljšal pogodbo z madridskim Realom še za eno sezono. PSG se je (pričakovano) razšel s Christophom Galtierjem.
Luka Modrić je talisman belih iz Madrida. FOTO: Reuters
Luka Modrić je talisman belih iz Madrida. FOTO: Reuters
N. Gr., STA
6. 6. 2023 | 18:17
6. 6. 2023 | 18:30
2:32

Kapetan hrvaške nogometne reprezentance Luka Modrić bo tudi v prihodnji sezoni igral za madridski Real. Kot poroča hrvaška tiskovna agencija Hina, je 37-letni Modrić podaljšal pogodbo s španskim velikanom do 30. junija 2024. S podpisom pogodbe se bo Modrić zdaj lahko v miru posvetil obveznostim, ki ga čakajo v reprezentanci. Najprej bo ekipa v petek obiskala papeža v Vatikanu, nato pa bo potovala na Nizozemsko, kjer jo med 14. in 18. junijem čaka sklepni turnir lige narodov.

V Madridu bo trener Carlo Ancelotti ekipo spet zbral čez dober mesec dni, 10. julija. Čez 10 dni pa jo bo peljal na severnoameriško turnejo, kjer bo Real igral tekme z Milanom, Manchester Unitedom, Barcelono in Juventusom. Modrić pri Realu igra vse od let 2012, s klubom pa je osvojil 23 lovorik. Morda mu številko prihodnje leto uspe dvigniti na 25, s čimer bi se izenačil z rekorderjema v 121 letni zgodovini kluba Francozom Karimom Benzemajem in Brazilcem Marcelom.

Galtier že preteklost PSG-ja

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Po poročanju številnih medijev Christophe Galtier ni več trener nogometnega velikana Paris Saint-Germain. Sodelovanje s 56-letnim trenerjem PSG končuje po le letu dni, letošnja sezona je bila zanje veliko razočaranje. Postali so francoski prvaki, a so izpadli v osmini finala francoskega pokala (Marseille) in lige prvakov (Bayern). Za nameček je bila sezona polna škandalov in izpadov zvezdnikov, ki Galtierja niso upoštevali.

Tottenham ima novega stratega

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Nogometni klub Tottenham ima novega trenerja, v naslednjih štirih letih bo Londončane vodil Avstralec Ange Postecoglou. Nazadnje je vodil škotski Celtic in z njim osvojil trojno krono, znan pa je po tem, da goji zelo napadalen nogomet in ne odstopa od svoje filozofije.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine