Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Nogomet

Luis Suarez presenečenje za Lionela Messija na sloviti Bomboneri

Od 1. kola lanskega mundiala neporaženi nogometaši Argentine drevi v južnoameriških kvalifikacijah za SP 2026 gostijo sosede iz Urugvaja.
Leo Messi je prvi prišel na zbor argentinske reprezentance. FOTO: Juan Mabromata/AFP
Leo Messi je prvi prišel na zbor argentinske reprezentance. FOTO: Juan Mabromata/AFP
16. 11. 2023 | 05:00
4:45

V nadaljevanju preberite:

Evropske nogometne reprezentance se bodo začele potegovati za mesta na svetovnem prvenstvu 2026 šele marca 2025, južnoameriške so v polnem zagonu že od septembra. Po štirih kolih je na vrhu enotnih kvalifikacij z desetimi moštvi svetovna prvakinja Argentina s petimi točkami prednosti pred svojimi večnimi tekmeci iz Urugvaja in Brazilije. Pred vodilno trojico je spektakularni tretji cikel z drevišnjima derbijema Argentina – Urugvaj in Kolumbija – Brazilija, prihodnji torek ponoči pa bodo Lionel Messi & Co. gostovali v Riu de Janeiru.

22. novembra bo minilo okroglo leto, odkar so argentinski nogometaši doživeli pravi šok. Po 36 zaporednih tekmah brez poraza so v uvodnem kolu mundiala v Katarju klonili proti Savdski Arabiji z 1:2. Nadaljevanje je bilo pravljično, na poti do šampionske lovorike in začetka obrambe naslova so nanizali 14 zmag.

Urugvaj bodo pričakali brez prejetega gola v kvalifikacijah za naslednje SP.  Na zbor reprezentance je prvi prišel Messi, ki bo odigral že 179. tekmo v državnem dresu in v njem poskušal zabiti 107. gol, pa čeprav bo na drugi strani igrišča nepričakovano tudi njegov dobri prijatelj. Morda vnovič tudi soigralec ...

Več v članku.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine