Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Liverpool uspešno začel ero po Kloppu, zmagali tudi topničarji

Rdeči v prvem kolu angleškega nogometnega prvenstva ugnali novinca Ipswich Town, Arsenal pa Wolverhampton.
Liverpoolov Diogo Jota v akciji z nogometašem Ipswicha Wesom Burnsom, ki je ležeč na tleh igral z roko. FOTO: David Klein/Reuters
Liverpoolov Diogo Jota v akciji z nogometašem Ipswicha Wesom Burnsom, ki je ležeč na tleh igral z roko. FOTO: David Klein/Reuters
Š. R., STA
17. 8. 2024 | 17:11
17. 8. 2024 | 20:56
3:17

Angleški velikan Liverpool je z zmago odprl sezono angleškega nogometnega prvenstva. V gosteh je premagal Ipswich Town z 2:0 (0:0) in uspešno začel novo obdobje po odhodu uspešnega nemškega stratega Jürgna Kloppa.

Kloppa, ki je na klopi rdečih iz mesta Beatlov sedel od oktobra 2015, je pred to sezono nasledil Nizozemec Arne Slot. Ta je svoje delo začel z zmago na prvi uradni tekmi na klopi Liverpoola.

Potem ko so se rdeči v prvem polčasu še mučili z novincem med prvoligaši, so v drugem delu postavili stvari na svoje mesto in ob popolni prevladi dvakrat zadeli prek Dioga Jote (60. minuta) in Mohameda Salaha (65.).

Ipswich prvič po sezoni 2001/02 nastopa med angleško elito, edini naslov pa je osvojil v sezoni 1961/62.

Arsenal je prav tako zmagovito začel novo sezono. Na domačem Emiratesu so z 2:0 premagali Wolverhampton. V prvem polčasu je najprej zadel Kai Havertz v 25. minuti. Do drugega zadetka v 74. minuti se je Arsenal malce mučil, nato pa je vse dvome o zmagovalcu razrešil Bukayo Saka, sicer podajalec pri prvem golu.

Kai Havertz je prvi izstrelil golovo salvo za topničarje. FOTO: Ian Walton/Reuters
Kai Havertz je prvi izstrelil golovo salvo za topničarje. FOTO: Ian Walton/Reuters

Brighton je pod vodstvom novega trenerja, komaj 31-letnega Fabiana Hürzelerja, v gosteh s 3:0 premagal Everton. Ob zmagi je rekord po številu zaporednih sezon z odigranimi tekmami na najvišji ravni postavil James Milner (Brighton). Izkušeni Anglež je 23. sezono zapovrstjo vknjižil nastop v premier league in s tem prehitel Ryana Giggsa z 22 zaporednimi sezonami med letoma 1992 in 2013.

Newcastle je bil po golu Joelintona (45.) kljub igralcu manj za večji del tekme na koncu boljši od Southamptona z 1:0, na zadnji tekmi dneva pa je minulo sezono četrtouvrščena Aston Villa v gosteh po zadetku Jhona Durana v 79. minuti z 2:1 ugnala West Ham. Neodločen izid med Nottingham Forestom in Bournemouthom (1:1) je zaznamovala huda poškodba Danila. Brazilec si je po zračnem dvoboju ob pristanku zlomil nogo in bo z igrišč bržčas odsoten večji del sezone 2024/25.

V nedeljo bo branilec naslova Manchester City gostoval pri Chelseaju, Brentford pa bo gostil Crystal Palace. V ponedeljek bo še obračun Leicestra in Tottenhama.

Tekmovalno obdobje 2024/25 sta sicer s petkovo večerno tekmo odprli zasedbi Manchester Uniteda in Fulhama. Rdeči vragi so jo s poznim zadetkom novinca Joshue Zirkzeeja dobili z 1:0.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine