Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Liverpool ima izjemnega talenta: Preigrava, podaja ... Drugačen je!

Harvey Elliott je v prvi postavi pomagal Liverpoolu do sobotne prepričljive zmage v premier league na domačem Anfieldu.
Fotografija, ki pove tisoč besed: Klopp (desno) zaljubljeno gleda proti Elliottu, ki pozdravlja navijače na Anfieldu. FOTO: Russell Cheyne/Reuters
Fotografija, ki pove tisoč besed: Klopp (desno) zaljubljeno gleda proti Elliottu, ki pozdravlja navijače na Anfieldu. FOTO: Russell Cheyne/Reuters
22. 8. 2021 | 13:00
3:27
Po odmevnem debitantskem nastopu v premier league leta 2019, ko je z vsega 16 leti in 30 dnevi podrl rekord elitnega otoškega nogometnega tekmovanja, se Harvey Elliott počasi prebija v člansko moštvo Liverpoola. Debitiral je sicer že nekaj mesecev prej pod taktirko veterana bitke za Charleroi na euru 2000, Slaviše Jokanovića, ki ga je v ogenj na tekmi ligaškega pokala poslal z manj kot 15 leti in pol.

Ko je Fulham izpadel v drugo ligo, ga je Liverpool kupil za vsega 1,7 milijona evrov, trener Jürgen Klopp pa mu je ponudil priložnost v prvi postavi na sobotni tekmi z Burnleyjem.


Lahko igra tudi za napadalcem in na boku


»Vsi želijo govoriti o Harveyju. Ko 18-letni fant igra v prvi postavi in to tako zrelo, so takšna vprašanja pričakovana. Ne preseneča me, gre za izjemnega talenta,« je po zmagi z 2:0 povedal Klopp. »Lahko igra za napadalcem, na boku ... Želeli smo ga preizkusiti na sredini igrišča. Preigrava, podaja ... Drugačen je,« je o nogometašu, ki je v minuli sezoni v dresu drugoligaša Blackburna dosegel sedem golov in podelil še enajst podaj, tudi povedal Klopp.

Predstavo nogometaša iz okolice Londona so pohvalili tudi pri časniku Liverpool Echo.

»Če so gostje upali, da bi lahko Elliotta iztirili na njegovi prvi tekmi, ki jo je v premier league začel od prve minute, so se močno ušteli. Namesto tega je zrela, zbrana predstava 18-letnika potrdila, zakaj glede njegovega potenciala nastaja takšno pričakovanje,« so zapisali in opozorili, da bi na tekmi vknjižil tudi podajo, če se ne bi Mohamed Salah za nekaj centimetrov znašel v prepovedanem položaju po fantastični podaji skozi obrambo v režiji mladega soigralca. Rdeči so v 18. minuti sicer povedli prek Dioga Jote, Elliott pa je ključno vlogo nato odigral pri drugem golu na tekmi, ko je z lepim dotikom in podajo sodeloval v akciji, po kateri je Sadio Mane v 69. minuti dokončno odločil povsem enosmeren obračun.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine