Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Lewandowski lovi Immobileja in celo velikega Müllerja

Glavni kandidati za najboljšega strelca v Evropi Poljak, Italijan in Norvežan. Iličić na 18. mestu.
Robert Lewandowski je zadel takoj po ponovnem začetku bundeslige. FOTO: AFP
Robert Lewandowski je zadel takoj po ponovnem začetku bundeslige. FOTO: AFP
19. 5. 2020 | 12:15
2:43
Robert Lewandowski je z golom za Bayern ob vrnitvi nemške bundeslige še podkrepil kandidaturo za osvojitev zlatega čevlja (Golden Shoe) za najboljšega strelca v Evropi. Glavna tekmeca sta Ciro Immobile in Erling Haaland. 

Prekinitev je bila za Poljaka nekakšen blagoslov pod krinko, saj je v tem času lahko zacelil poškodbo, ki jo je staknil na zadnji tekmi lige prvakov pri Chelseaju. Lewandowski je doslej v bundesligi dosegel 26 golov, 11 v ligi prvakov in še tri v nemškem pokalu.

Laziob kapetan Ciro Immobile je še vedno v vodstvu. FOTO: Reuters
Laziob kapetan Ciro Immobile je še vedno v vodstvu. FOTO: Reuters


Skupaj je torej pri številki 40. Večino zadetkov dosega v zadnjih 15 minutah tekem ali polčasov, res pa je tudi, da je petkrat zadel z 11 metrov, tudi nazadnje v Berlinu.
 

Hallandovi goli manj vredni


V tekmi za zlati čevelj zdaj zaostaja za dve točki za Immobilejem iz Lazia, ki je dosegel 27 golov v serie A, in ima osem točk prednosti pred Haalandom iz Borussie Dortmund. Slednji je sicer dosegel enako število golov, ampak večino še za Salzburg, avstrijska liga pa ima manjšo vrednost kot nemška in italijanska.

Glede na to, da v Italiji še vse bolj ali manj stoji, je Lewandowski favorit za zlati čevelj, ki je v zadnjih treh sezonah pripadel Lionelu Messiju. Poljak se je odlično znašel v sistemu novega Bayernovega trenerja Hansija Flicka in nekateri celo razmišljajo, da bi do konca sezone lahko presegel rekord Gerda Müllerja s 40 goli v eni sezoni bundeslige.

Erling Haaland je dosegel prvi gol za Borussio proti Schalkeju. FOTO: Reuters
Erling Haaland je dosegel prvi gol za Borussio proti Schalkeju. FOTO: Reuters

 

Ronaldo četrti, Messi šesti


»Če bi lahko kdo zrušil Müllerja, je to prav gotovo Robert, v super formi je,« pravi Flick, ki je odlično zamenjal Nika Kovača.

Cristiano Ronaldo je v serie A pri 21 golih, Messi v Španiji pri 19. Trenutni vrstni red: Immobile 54 točk, Lewandowski 52, Haaland 44, Ronaldo (Juventus) in Timo Werner (Leipzig) 42, Messi (Barcelona) in Jamie Vardy (Leicester) po 38, Kylian Mbappe (PSG) 36 ... 18. Josip Iličić (Atalanta) 30 ...

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine