Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Levkemija ga je okrepila, postal je boljši človek

V Italiji je izšla biografija o nekdanjem srbskem nogometnem asu Siniši Mihajloviću.
Siniša Mihajlović pravi, da je postal boljši človek. FOTO: Jennifer Lorenzini/Reuters
Siniša Mihajlović pravi, da je postal boljši človek. FOTO: Jennifer Lorenzini/Reuters
M. Š., STA
12. 11. 2020 | 13:51
12. 11. 2020 | 14:18
1:40
V Italiji je danes izšla biografija Siniše Mihajlovića z naslovom Igra življenja. V njej nekdanji srbski nogometni reprezentant opisuje svoje življenje od mladosti v Borovem selu na Hrvaškem do športne poti v Italiji in hude bolezni (levkemije), ki ga je – kakor sam pravi – spremenila.
image_alt
Mihajlović v boj z levkemijo


»Postal sem boljši človek. Bolezen me je okrepila, zdaj uživam v slehernem trenutku, česar za preteklost ne morem reči. Bolezen ni napaka, bolezen se zgodi, sam pa nisem nikakršen heroj. Bal sem se, tega me ni sram priznati,« je ob izidu knjige za časnik Corriere dello Sport izjavil nekdanji nogometaš Crvene zvezde, s katero je postal evropski in svetovni klubski prvak.
image_alt
Mihajlović opravil prvi cikel kemoterapij


Mihajlović je zaupal, da so ga v bolnišnico v Bologni sprejeli pod lažnim imenom. »Bil sem brezdomec, star 69 let. Niso želeli, da bi vznemirjal druge bolnike. Po prvih dveh terapijah pa sem bil res videti star 69 let,« je razkril 51-letni Srb. Razgovoril se je tudi o nevšečnostih, ki so ga spremljale med kariero, o vojni v nekdanji Jugoslaviji, sporu s hrvaškim reprezentantom Igorjem Štimcem, pljuvanju v francoskega nogometaša Patricka Vieira ter prijateljstvu s kriminalcem in vojnim zločincem Željkom Ražnatovićem Arkanom.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine