Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Laporta: Če ne postanem predsednik, bo Messi odšel

Kandidat za predsednika Barcelone Joan Laporta je s posebnim sporočilom nagovoril volivce.
Joan Laporta trdi, da bo prvi zvezdnik kluba Lionel Messi odšel, če ne bo izvoljen za predsednika. FOTO: Juan Medina/Reuters
Joan Laporta trdi, da bo prvi zvezdnik kluba Lionel Messi odšel, če ne bo izvoljen za predsednika. FOTO: Juan Medina/Reuters
3. 3. 2021 | 17:00
1:29
Pri katalonskem nogometnem velikanu Barceloni se zaostruje bitka kandidatov za novega predsednika, ki bo znan 7. marca.

Eden izmed kandidatov je tudi nekdanji predsednik Joan Laporta, ki je šel pri lobiranju za glasove tako daleč, da je izjavil, da bo prvi zvezdnik moštva Lionel Messi ostal le v primeru njegove izvolitve.

»Z njim imava odličen odnos in razmislil bo o vsakem mojem predlogu. Če ne zmagam, sem prepričan, da bo zapustil klub. Ne želi le denarja, ampak konkurenčno moštvo. Prepričan sem, da mi bo prisluhnil, kot sem tudi prepričan, da bo odšel v primeru izvolitve drugega kandidata,« trdi Laporta, ki je bil na predsedniškem položaju že med letoma 2003 in 2010.

Njegova protikandidata sta Victor Font in Toni Freixa, v nedeljo pa bo dokončno znano, kdo bo nasledil Josepa Mario Bartomeuja, ki je s svojega položaja predčasno odstopil lanskega oktobra, včeraj pa ga je v Barceloni zaslišal preiskovalni sodnik v zvezi z domnevnimi poneverbami pri poslih kluba.

Novi predsednik Barcelone bo imel številne izzive, glavni pa bo najti sredstva za pokritje ogromnih dolgov in rešiti klub pred grozečim stečajem.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine