Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Lamine Yamal privlači daleč največ igralcev

Z novo sezono nogometne lige prvakov je oživela tudi priljubljena navijaška igra Uefa Fantasy Football.
Lamine Yamal sodi med najbolj priljubljene nogometaše na stari celini. FOTO: Pablo Morano/Reuters
Lamine Yamal sodi med najbolj priljubljene nogometaše na stari celini. FOTO: Pablo Morano/Reuters
F. T.
16. 9. 2024 | 18:01
2:06

Z novo sezono nogometne lige prvakov je oživela tudi priljubljena navijaška igra Uefa Fantasy. Spletna igra, v kateri navijači sestavljajo ekipo petnajstih igralcev – dva vratarja, po pet branilcev in vezistov ter tri napadalce –, bo letos doživela malenkostne spremembe predvsem v prvem kolu. Prvi teden nove sezone namreč prinaša tri tekmovalne dneve od torka do četrtka, zato bo še bolj pomembno, da bodo navijači izbrali ekipo s kakovostjo tudi v širini. Tudi letos bodo imeli na voljo sto milijonov evrov, s katerimi bodo morali »kupiti« vseh 15 članov ekipe. Uefa je že sporočila, kateri nogometaši so najbolj priljubljeni oziroma jih je angažiralo največ igralcev igre Fantasy Football.

V napadu Mbappe, Vinicius in Haaland

Vratarja Thibaut Courtois (Real Madrid, 6 mio €) in Gregor Kobel (Dortmund 5 mio €) sta se denimo znašla v dobri petini vseh ekip, najpogosteje izbrani branilci so za zdaj Arsenalov adut William Saliba (5,5), ki ga je izbralo kar 30 % igralcev, ob njem sta priljubljena tudi Virgil van Dijk in Trent Alexander-Arnold (oba Liverpool, po 6 mio €). Največji magnet za spletne »managerje« je mladi up Barcelone Lamine Yamal (7,5), izbrala ga je kar polovica vseh igralcev igre. Visoko kotira tudi Jude Bellingham (Real Madrid, 9).

Napadalci? Tudi v konici najdemo znana imena, to sta Realova zvezdnika Vinicius Junior in Kylian Mbappe (oba po 11), enako ceno premore tudi Erling Haaland (ManCity), ki je prepričan 45 % spletnih »managerjev«. Mnogi stavijo na Harryja Kana (Bayern), ki velja na trgu pol milijona manj od omenjene trojice (10,5).

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine