Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Nov podvig madridskega Reala

Nogometaši Real Madrida do pokalne lovorike po zmagi nad Osasuno.
Kraljevi pokal je šel kraljevemu klubu Real Madrid. FOTO: Jon Nazca/Reuters
Kraljevi pokal je šel kraljevemu klubu Real Madrid. FOTO: Jon Nazca/Reuters
Š. R., STA
7. 5. 2023 | 00:21
7. 5. 2023 | 08:42
1:41

Nogometaši madridskega Reala so postali zmagovalci španskega pokala (kraljevega pokala oziroma Cope del Rey). V finalu so v Sevilli ugnali Osasuno z 2:1. Junak dvoboja je bil Rodrygo, ki je dosegel oba gola za kraljevi klub.

Real je silovito odprl dvoboj in v drugi minuti povedel. Po preigravanju Viniciusa Juniorja na levi strani je po podaji v sredino zadel Rodrygo. Osasuna je imela svoje priložnosti, a se do polčasa izid ni spremenil. Je pa v 58. minuti klub iz Pamplone izenačil po sploh prvem golu v sezoni Lucasa Torra. Veselje Osasune pa ni trajalo dolgo, saj je Rodrygo z drugim golom v 70. minuti zapečatil usodo tekmecev, potem ko je v mrežo pospravil odbitek po strelu Tonija Kroosa.

Nogometaši Reala so 40. igrali v finalu kraljevega pokala in se podpisali pod 20. lovoriko. Pred tokratnim dvobojem so nazadnje v finalu igrali leta 2014 in takrat premagali Barcelono z 2:1. Katalonci sicer ostajajo rekorderji po pokalnih lovorikah z 31. Tri naslove več od Reala ima še Athletic Bilbao. Osasuna je drugič igrala v finalu. Leta 2005 jo je po podaljšku ugnal Betis z 2:1.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine