Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Koper se je približal Mariboru le na točko zaostanka

Po razpletu brez golov v Mariboru so Koprčani v 31. kolu 1. SNL z golom Colleyja premagali Domžale, Celje je ugnalo Bravo, Olimpija brez navijačev Tabor.
Koprčani so še zaostrili šampionsko bitko po zmagi v Domžalah, ki jo je zagotovil Lamin Colley, desno. FOTO: Jože Suhadolnik
Koprčani so še zaostrili šampionsko bitko po zmagi v Domžalah, ki jo je zagotovil Lamin Colley, desno. FOTO: Jože Suhadolnik
G. N.
16. 4. 2022 | 16:55
16. 4. 2022 | 22:25
2:37

Koprčani so izkoristili spodrsljaj vijoličnih in se s četrto zaporedno zmago približali vodilnim Mariborčanom le na točko zaostanka. V današnji prvi tekmi 31. kola so Koprčani z 1:0 premagali Domžalčane, potem ko je edini gol na tekmi po podaji iz kota dosegel Gambijec Lamin Colley. Koprski napadalec je zabil gol že na četrti zaporedni tekmi in na klubski lestvici strelcev ujel Jamajčana Kaheema Parrisa. Dosegla sta po devet golov. Domžalčani so od 64. minute igrali z desetemi možmi, saj je zaradi rdečega kartona, potem ko je kot zadnji branilec s prekrškom ustavil Colleyja, moral pod prho Gaber Dobrovoljc.

Koper je v tej sezoni iz Domžal odnesel vseh 12 točk, dvakrat je premagala tudi Radomlje, ki gostijo tekme na štadionu ob Kamniški Bistrici. Domžalčani niso igrali v najboljši postavi, saj je trener Dejan Đuranović poskušal čim bolj spočiti najboljše igralce, ker bodo v sredo v Sp. Šiški igrali pokalno polfinalno tekmo proti Bravu.

Celje je proti Bravu prišlo do zmage, najpomembneje pa je to, da je v vse varnejših vodah, kar zadeva boj za obstanek. Po dokaj mirnem uvodu so Celjani, ki so bili sicer boljši tekmec, povedli v 23. minuti, ko je Ivan Majevski poslal žogo za hrbet gostujoče obrambe do Esterja Soklerja, ki je nato preigral še vratarja Matijo Orbanića in zadel za 1:0. Gostitelji so prednost podvojili v 42. minuti, potem ko je podajo Matica Vrbanca iz desnega kota z glavo unovčil David Zec. Olimpija je zaradi kazni pred praznimi tribunami premagala CB24 Tabor z 1:0, odločilna je bila 56. minuta. Sežančani so na sredini igrišča izgubili žogo, Mustafa Nukić je stekel v prazen prostor, prejel podajo in z leve strani matiral vratarja Jana Koprivca.

1. SNL, 31. kolo

včeraj:

Maribor : Kalcer Radomlje 0:0

danes:

Domžale : Koper 0:1 (Lamin Colley 47.; rdeči karton: Gaber Dobrovoljc 64., 2RK)

Celje : Bravo 2:0 (Ester Sokler 23., David Zec 42.)

Olimpija : CB24 Tabor 1:0 (Mustafa Nukić 56.)

ponedeljek:

Mura – Aluminij (17.30)

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine