Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Maribor že danes prvak? Počakati bo treba na Olimpijo

Nogometaši Aluminija so v 35. kolu Prve lige Telekom Slovenije premagali Bravo s 3:0 (2:0).
Aluminij je osvojil pomembne tri točke. FOTO: Sobotainfo
Aluminij je osvojil pomembne tri točke. FOTO: Sobotainfo
F. T., P. Z., STA
18. 5. 2021 | 19:01
19. 5. 2021 | 11:21
2:39
Nogometaši v Prvi ligi Telekom Slovenije bodo danes končali predzadnje (35.) kolo sezone 2020/21. Za zdaj je znano, da se v drugo ligo seli Gorica, boj za prvaka pa je še povsem odprt. Edini, ki ima možnost že danes postati prvak, je Maribor. Glede na to, da na lestvici vodi Maribor s 60 točkami, sledijo pa mu Olimpija z 59, Mura s 57 in tudi Domžale s 54 točkami, je scenarijev za razplet prvenstva na vrhu več.

Vodilno ekipo bi najbolj razveselilo dejstvo, da bi sama zmagala na današnji tekmi v Kopru, obenem bi Tabor v Stožicah premagal Olimpijo, dvoboj Mure in Domžal pa bi se končal brez zmagovalca. V tem primeru bi namreč vijolični že slavili 16. naslov prvaka. Vsi drugi razpleti sredinih tekem bi pomenili, da bi odločitev o prvaku padla v zadnjem kolu.

1. SNL, 35. krog
Aluminij : Bravo 3:0 (2:0)
Danes:
Mura - Domžale (15)
Koper - Maribor (17.15)
Gorica - Celje (19.30)
Olimpija - CB24 Tabor Sežana (20.30)

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore


V torek zmaga Kidričanov nad Bravom


Nogometaši Aluminija so v 35. kolu Prve lige Telekom Slovenije premagali Bravo s 3:0 (2:0). Strelci so bili Tonči Mujan (4.), Roko Prša (21.) in Nemanja Jakšić (59.). Kidričani so dosegli pomembno zmago, s katero so se praktično že izognili dodatnim kvalifikacijam za obstanek v 1. SNL. Začasno so napredovali na šesto mesto.



Kidričani so tudi peto tekmo zapovrstjo končali brez poraza, tokrat so vpisali novo zmago, ki jih je pripeljala na rob obstanka v ligi. Zdaj imajo 42 točk, toliko kot današnji tekmec, ki pa je zamudil novo priložnost za potrditev obstanka, za kar bi danes potreboval točko. Oba pa si lahko zagotovita dokončen obstanek v sredo, če bo Gorica odvzela točke Celju, ki s tekmo manj za omenjenima tekmecema zaostaja za pet točk.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine