Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Kaj bo Mariborčanom prinesla turška pustolovščina v Domžalah?

Brez trenerja Maura Camoranesija, ki je z drugimi sedmimi okuženimi ostal v osamitvi v Antalyi, se je Maribor po dnevu odmora vrnil v ritem nogometnih vadbe.
Mariborčani so po vrnitvi iz Turčije danes prvič trenirali v ljudskem vrtu. FOTO: Jure Banfi /Sobotainfo
Mariborčani so po vrnitvi iz Turčije danes prvič trenirali v ljudskem vrtu. FOTO: Jure Banfi /Sobotainfo
3. 2. 2021 | 20:46
3. 2. 2021 | 20:47
4:13
Kakšen bo tekmovalni izkupiček priprav nogometašev Maribora v Turčiji, bo razkrilo nadaljevanje prvenstva. Včerajšnja vrnitev v ritem treningov po dnevu premora in ponedeljkovem prihodu iz Antalye je ponudila naslednjo podobo: vadilo je 19 igralcev in štirje vratarji, trenerska vloga pa je pripadla športnemu direktorju Oliverju Bogatinovu.

Letošnje turško pripravljalno poglavje bi lahko imenovali tudi pustolovščina: domov se je vijolična posadka vrnila le z enim članom trenerskega štaba in brez edinega nogometaša v osamitvi Jana Mlakarja. In tudi z enim igralcem več, novincem iz Argentine Ignaciem Guerricom, ki se je Mariborčanom pridružil v Beleku.
 

Camoranesi o težavah


Če kdo še ne verjame v moč virusa sars-cov-2, lahko povpraša kar klubsko službo za stike z javnostjo ali se pozanima kar neposredno pri pomočnikih trenerja Maura Camoranesija. Andres Yllana je v bolnišnici pod nadzorom zaradi pljučnice, trener za telesno pripravo Miguel Enrique Albino pa je zaradi povišane temperature preventivno odšel v bolnišnico in se še isti dan vrnil v hotelsko osamitev, kjer so ob trenerju in napadalcu ostali Saša Gajser, Victor Palacios, pomočnik športnega direktorja Marko Šuler in vodja logistike Janko Veselič. Domov se bodo vračali postopoma.

Maribor ima na voljo še šest dni, da izbrusi formo za prvo tekmo drugega dela, ki jo bo igral v Domžalah. FOTO: Jure Banfi /Sobotainfo
Maribor ima na voljo še šest dni, da izbrusi formo za prvo tekmo drugega dela, ki jo bo igral v Domžalah. FOTO: Jure Banfi /Sobotainfo


Bogatinov in Camoranesi imata odprto linijo, vezni člen je edini trenerjev pomočnik, ki se je vrnil z glavnino, Fernando Daniel Nowicki.

»Težko je delati na daljavo. Potrebuješ tudi osebni stik z moštvom. Da vidiš, kako se počutijo igralci, da se pogovoriš tudi ob kakšni vaji med treningom, med akcijo na tekmi, na sestankih, analizah ali nasploh v hotelu. Odkar sem moral v samoizolacijo, je manjkala neposrednost, sodelovanje z moštvom, v tem pogledu nam je bilo delovanje oteženo,« je povedal Camoranesi, ki je kljub težavam ohranil optimistično držo.


V soboto v Ljudskem vrtu Nafta


Mariborčani so v Turčiji namesto tekem s prvokategorniki igrali dvoboje z manj slovitimi tekmeci, a so bili zadovoljni, da so sploh lahko igrali. Pomerili so se s srbskim Čukaričkim (0:1) ter ukrajinskima kluboma Kolos (3:2, Bajde 2, Martinović) in Minaj (3:0, Pihler, Matko, Kronaveter).

»Najpomembnejše je, da smo težave reševali sproti in na koncu vendarle odigrali tri tekme, kar je bil osrednji cilj ob prihodu v Turčijo. Priprave niso bile idealne, a fantje so prestali vse predvidene treninge. Tisti, ki so bili na voljo za igro, so dobili tudi pomembne tekmovalne minute,« je poročal glavni trener, ki je posebej izpostavil, da je najpomembnejše zdravje nogometašev.

Mauro Camoranesi je začasno prepustil trenerske vajeti v roke Oliverja Bogatinova. FOTO: Grega Wernig
Mauro Camoranesi je začasno prepustil trenerske vajeti v roke Oliverja Bogatinova. FOTO: Grega Wernig


»Vadim po programu, ki ga dobivam sproti. Največ je vaj za moč in za ohranjanje teže. Čas si krajšam tudi z igranjem računalniških igric,« je razkril Mlakar, ki ga zanesljivo še ne bo na zadnji, sobotni preizkušnji pred sredinim zahtevnim ligaškim nadaljevanjem proti Domžalam, ki so včeraj v trening tekmi s 4:1 (Kolobarić 2, Vuk, Černe; Velikonja) premagale Gorico. Tekmec Mariborčanov v Ljudskem vrtu (17) bo Nafta.


Aluminij znova v težavah


Mariborčani so jo še dobro odnesli v primerjavi z Muro (Celje ni imelo niti enega okuženega igralca), ki je v Turčiji zaradi okužbe s koronavirusom morala pustiti kar sedem nogometašev (Nino Kouter, Staniša Mandić, Filip Kosi, Klemen Šturm, Lan Erjavec, Kai in Tio Cipot), in Aluminijem, ki je po predčasnem petkovem pobegu iz Istre ostajal brez okuženih igralcev. Koliko jih je v osamitvi, ni znano. Aluminij je imel težave že poleti pred začetkom prvenstva. Takrat se je odzval tako, da je uvodno prvenstveno tekmo proti Mariboru izpustil zato, ker naj ne bi bil ustrezno pripravljen zaradi okužb med pripravami. Razen poraza za zeleno mizo z 0:3 jo je po pritožbi (najprej je bil kaznovan z odvzemom dveh točk) odnesel brez kazni, pri čemer je imel na voljo pet dni za skupni trening in vse igralce, ki so bili prej v osamitvi.

Prvi Aluminijev tekmec drugega dela (v četrtek, 11. t. m.) bo državni prvak Celje.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine