Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Jorginho in zlata žoga: Seveda bom zanjo kandidiral tudi jaz

Eden ključnih nogometašev Italije na euru je bil naturalizirani brazilski adut Jorginho.
Jorginho po finalni tekmi Italije in Anglije v Londonu. FOTO: John Sibley/Reuters
Jorginho po finalni tekmi Italije in Anglije v Londonu. FOTO: John Sibley/Reuters
F. T.
15. 7. 2021 | 13:00
1:46
Eden od ključnih nogometašev Italije na njeni poti do naslova evropskega prvaka je bil naturalizirani brazilski adut Jorginho, ki je pri 16 letih prišel na »škorenj« v mladinsko akademijo Verone. Jorginho verjame, da lahko letos realno kandidira za najbolj prestižno individualno priznanje v nogometu – zlata žoga.

»Vsi imajo svoje sanje. Iskren bom: podelitev zlate žoge je gotovo odvisna od različnih meril. Če govorimo o znanju ali talentu, vem, da ne morem zmagati, saj so nekateri drugi boljši od mene. Kako naj se primerjam z Messijem, Ronaldom ali Neymarjem, ko pa imajo drugačne igralske značilnosti kot jaz?« se zaveda Jorginho.


Nihče ni osvojil tako pomembnih lovorik kot Jorginho


»Če bodo upoštevali osvojene lovorike, pa jih nihče v tej sezoni ni osvojil več oziroma nihče ni osvojil tako pomembnih kot jaz. Vse je torej odvisno od meril, ki jih bodo odločevalci upoštevali pri določanju najboljšega nogometaša za leto 2021,« je prepričan nogometaš Chelseaja.

image_alt
Kako je Aleksander Čeferin prepotoval 25.000 kilometrov


Jorginho se je v majici Chelseaja zavihtel na vrh Evrope z zmago v ligi prvakov, v majici Italije pa je osvojil nogometni Mont Blanc še v finalu evropskega prvenstva na Wembleyju, kjer je Italija po izvajanju enajstmetrovk strla odpor Anglije. Glavni favorit Jorginhu naj bi bil letos Lionel Messi, ki je z Argentino osvojil južnoameriško prvenstvo, toda ostal je brez naslova španskega prvaka.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine