Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Je Tajec umrl v plamenih?

Po prvenstveni tekmi strmoglavil helikopter lastnika angleškega prvoligaša Leicester Cityja Vichaija Srivaddhanaprabhe
 Helikopter je zgrmel na parkirišče stadiona Leicester Cityja in zgorel v plamenih. FOTO: AP
 Helikopter je zgrmel na parkirišče stadiona Leicester Cityja in zgorel v plamenih. FOTO: AP
M. U.
28. 10. 2018 | 11:42
2:33
Po sobotni tekmi angleškega nogometnega prvenstva med domačim Leicester Cityjem in West Hamom (1:1) je tik ob stadionu King Power prišlo do hude nesreče. Helikopter, ki je v lasti karizmatičnega tajskega milijarderja Vichaija Srivaddhanaprabhe, je malo po vzletu z zelenice zaradi težav z motorjem strmoglavil na parkirišče in končal v plamenih.

Za zdaj uradno ni znano, ali je bil tajski lastnik Leicester Cityja, ki je moštvo leta 2016 pripeljal do naslova angleškega prvaka, na krovu helikopterja ali ne. A Tajec, ki sicer živi v Londonu, redno s helikopterjem leti med tema dvema mestoma.
 

Podatkov o žrtvah še ni


Južnoazijska izpostava britanske radiotelevizije BBC je sicer tvitnila, da je vir blizu družine potrdil, da je bil Tajec na krovu helikopterja, a za zdaj uradnih informacij o morebitnih žrtvah še ni. Tudi klubski vir pravi, da je bilo na krovu helikopterja pet oseb, Vichai Srivaddhanaprabha, njegova hčerka, dva pilota in peta oseba, čigar identiteta za zdaj še ni znana.

Če je kdo preživel nesrečo, prav tako še ni znano. Prav tako ni še jasno, ali je bil poškodovan morda tudi kdo na tleh. A slike s prizorišča nesreče so grozljive, helikopter so zajeli plameni in je povsem uničen.

 Ni še podatkov, ali je tajski lastnik nogometnega kluba Leicester Vichai Srivaddhanaprabha umrl v nesreči ali ne. FOTO: AFP
 Ni še podatkov, ali je tajski lastnik nogometnega kluba Leicester Vichai Srivaddhanaprabha umrl v nesreči ali ne. FOTO: AFP


"Pomagamo in sodelujemo s policijo v Leicestershiru ter z intervencijsko službo, ki se ukvarja s tem velikim incidentom na stadionu King Power," so zapisali na spletni strani kluba. "Helikopter je strmoglavil zaradi odpovedi zadnjega propelerja, v nekaj sekundah je padel kot kamen," pravi priča John Butcher.

Šestdesetletni Vichai Srivaddhanaprabha je klub za 39 milijonov funtov kupil leta 2010, v sezoni 2015/16 pa je prerojenemu Leicester Cityju celo uspelo osvojiti naslov angleškega prvaka, sploh prvega v zgodovini. Tajec je peta najpremožnejša oseba v svoji domovini, revija Forbes ocenjuje, da je njegovo bogastvo vredno 4,9 miljard dolarjev.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine