Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Janu Oblaku in soigralcem točka v Barceloni, remi Reala in Seville

Veliki dvoboj za vrh španskega prvenstva med Barcelono in Atleticom iz Madrida se je razpletel brez golov, delitev točk pa je sledila tudi v nedeljskem derbiju.
Takole je Oblakov soigralec Saul Niguez poskusil ustaviti Barceloninega zvezdnika Lionela Messija. FOTO: Josep Lago/AFP
Takole je Oblakov soigralec Saul Niguez poskusil ustaviti Barceloninega zvezdnika Lionela Messija. FOTO: Josep Lago/AFP
8. 5. 2021 | 18:43
9. 5. 2021 | 22:58
1:49
Nogometna Španija je nestrpno pričakovalo to sobotno popoldne, neučakani so bili predvsem privrženci Barcelone in Atletica Madrid. Tekma ni očarala, ob končnem izidu 0:0 pa še ni prav blizu rešitev uganke o novem prvaku, res pa je, da si niti eno od obeh moštev s tem remijem ni priigralo nekega sanjskega izhodišča za prihajajoča zadnja tri kola sezone.

Pravzaprav bi ta neodločen izid lahko pomagal Realu, toda ta takšnega izhodišča ni izkoristil – v primeru zmage bi se zavihtel na vrh lestvice in bi tako o poti do naslova lahko odločal sam. Res pa tudi Sevilla na 4. mestu ni od muh, v primeru zmage bi se celo lahko vmešala v napet končni boj za vrh. Tako pa sta se po napetem boju moštvi razšči brez zmagovalca (2:2), madridsko moštvo je rešilo točko v 4. minuti sodnikovega podaljška z golom nemškega asa Tonija Kroosa.

Derbi Barcelone in Atletica pa je ponudil izenačen boj, naš Jan Oblak je pri slednjem ubranil 7 strelov, njegovi soigralci so k Marcu-Andreju ter Stegnu, Nemcu v vratih Barcelone, streljali šestkrat. Prav v izdihljajih tekme pa je bil blizu gola odločitve iz prostega strela prvi zvezdnik španskega prvenstva Lionel Messi, toda žoga je zletela mimo Oblakovih vrat.
  
V naslednjem kolu bo v torek Barcelona gostovala pri Levanteju, tekmec Atletica pa bo dan pozneje doma Real Sociedad.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine