Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Jan Oblak se je vrnil v Južni Koreji, padel je Manchester City

Slovenski nogometni zvezdnik Jan Oblak je danes znova stopil med vratnici španskega Atletica.
Jan Oblak se je po dolgem času vrnil med vratnici madridskega Atletica. FOTO: Susana Vera/Reuters
Jan Oblak se je po dolgem času vrnil med vratnici madridskega Atletica. FOTO: Susana Vera/Reuters
Š. R., STA
30. 7. 2023 | 19:01
30. 7. 2023 | 19:10
1:49

Slovenski nogometni zvezdnik Jan Oblak je znova stopil med vratnici španskega Atletica, potem ko je imel od aprila težave z vratom. Odigral je prvi polčas prijateljske tekme proti Manchester Cityu, ki so jo Madridčani v južnokorejskem Seulu dobili z 2:1. Pred 64.185 gledalci sta za Atletico zadela Memphis Depay (66.) in Yannick Carrasco (74.). Za meščane iz Manchestra je bil natančen Ruben Dias (85.).

Še dve prijateljski tekmi

Za slovensko javnost je razveseljiva novica, da je na zelenico znova stopil izkušeni Škofjeločan, ki je izpustil zadnjih osem tekem pretekle sezone španskega prvenstva. Zadnjo tekmo je odigral 23. aprila proti Barceloni (0:1). Kasneje je izpustil tudi junijski reprezentančni kvalifikacijski tekmi za nastop na evropskem prvenstvu proti Finski (0:2) in Danski (1:1). V vratih sta ga takrat zamenjala Vid Belec oziroma Matevž Vidovšek.

Oblak je danes po prvem polčasu mesto prepustil Hrvatu Ivu Grbiću. Na prvi pripravljalni tekmi rdeče-belih v četrtek proti izbrani zasedbi najmočnejše korejske lige (2:3) je Oblak obsedel na klopi. Atletico Madrid bo igral pred začetkom španske sezone (14. avgust) še dve prijateljski tekmi – v sredo bo njegov tekmec Real Sociedad, v soboto Sevilla.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine