Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Jan Oblak kot prvi vratar vreden sto milijonov evrov, Messi prehitel Ronalda tudi v zaslužku

Stoterica najbolje plačanih športnikov je v zadnjem letu skupno zaslužila štiri milijarde dolarjev, kar je pet odstotkov več kot leto prej. Slovenski vratar Jan Oblak je rekorder tudi na tem področju.
Jan Oblak je kot prvi vratar vreden sto milijonov evrov. FOTO: Reuters
Jan Oblak je kot prvi vratar vreden sto milijonov evrov. FOTO: Reuters
Staša Pust
12. 6. 2019 | 14:45
12. 6. 2019 | 15:15
3:00
Nemški portal Transfermarkt, ki je specializiran za prestope in tržne vrednosti nogometašev, je tržno vrednost reprezentančnega nogometnega vratarja Jana Oblaka ocenil na okroglih sto milijonov evrov.

V letošnji sezoni v na svoji tržni vrednosti pridobil dodatnih 20 milijonov evrov, s tem pa kot prvi presegel vrednost sto milijonov evrov ter postal najdražji vratar na svetu. Njegova tržna vrednost se je od leta 2014, ko je iz Benifice prestopil v Colchonerose, povečala za kar 25-krat.

 

​Njegov predčasni prestop bi bil vreden še več


Tržna vrednost Jana Oblaka se je od leta 2014, ko je iz Benifice prestopil v Ateltico Madrid, povečala za kar 25-krat. FOTO: Reuters
Tržna vrednost Jana Oblaka se je od leta 2014, ko je iz Benifice prestopil v Ateltico Madrid, povečala za kar 25-krat. FOTO: Reuters


Če bi Oblak, ki je sicer z Atleticom pred kratkim podaljšal pogodbo do leta 2023, svoj klub predčasno zapustil, bi bil njegov prestop najverjetneje vreden še nekoliko več. Odkupna klavzula v njegovi novi pogodbi namreč znaša 120 milijonov evrov.

Drugo mesto Forbesove lestvice zaseda njegov tekmec iz La Lige in vratar Barcelone Marc-Andre ter Stegen, ki je vreden 90 milijonov evrov. Vratar Manchester Uniteda David De Gea z ocenjeno tržno vrednostjo 70 milijonov evrov pa je na tretjem mestu.
 

​Messi največji zaslužkar


Argentinski nogometni superzvezdnik Lionel Messi je po navedbah ameriškega magazina <em>Forbes </em>s 127 milijoni dolarjev postal najbolje plačan športnik zadnjega leta. FOTO: Reuters 
Argentinski nogometni superzvezdnik Lionel Messi je po navedbah ameriškega magazina Forbes s 127 milijoni dolarjev postal najbolje plačan športnik zadnjega leta. FOTO: Reuters 


Argentinski nogometni virtuoz Lionel Messi je po navedbah ameriškega magazina Forbes postal najbolje plačan športnik zadnjega leta. S 127 milijoni je prehitel tudi svojega večnega tekmeca Cristiana Ronalda, ki je v zadnjem letu pri Juventusu zaslužil 109 milijonov.

Na tretjo stopničko Forbesove lestvice se je zavihtel bivši član Barcelone Brazilec Neymar s 105 milijoni, sledita jim mehiški boksar Canelo Alvarez in švicarski teniški as Roger Federer.

V deseterici najbolje plačanih športnikov sta še igralca ameriškega nogometa Russell Wilson in Aaron Rodgers ter košarkarji NBA LeBron James, Stephen Curry in Kevin Durant.

 

​Le ena ženska med prvih sto


Žensko čast v prvi stoterici rešuje večkratna zmagovalka teniških grand slamov Američanka Serena Williams, ki z 29 milijoni dolarjev zaseda 63. mesto.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine