Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Bijol in Lovrić čakata na prvo zmago v serie A

Nogometaši Udineseja so še vedno brez zmage v italijanskem prvenstvu.
Jaka Bijol je standardni član obrambe Udineseja in slovenske reprezentance. FOTO: Jennifer Lorenzini/Reuters
Jaka Bijol je standardni član obrambe Udineseja in slovenske reprezentance. FOTO: Jennifer Lorenzini/Reuters
Š. R., STA
23. 10. 2023 | 21:30
23. 10. 2023 | 21:35
1:43

Nogometaši Udineseja so še vedno brez zmage v italijanskem prvenstvu. V 9. krogu serie A se je zasedba iz Vidma na domačem stadionu Friuli z Leccejem razšla z 1:1. Za Udinese je zadel Francoz Florian Thauvin z 11-metrovke v 49. minuti, za Lecce pa rezervist Roberto Piccoli v 83. minuti.

Od treh slovenskih nogometašev je za Udinese, ki je na dosedanjih devetih tekmah šestkrat remiziral in trikrat izgubil, nastopil le Jaka Bijol. Štiriindvajsetletni osrednji branilec iz Vuzenice je odigral celotno tekmo, medtem ko Sandi Lovrić ni bil v kadru zasedbe iz Furlanije. Udinese kotira na meji »območja serie B«.

Derbi kroga je bil v nedeljo na San Siru, kjer je Juventus z golom Manuela Locatellija premagala Milan z 1:0. Roma je doma ugnala Monzo z 1:0, Bologna je z 2:1 odpravila Frosinone, predzadnja Salernitana je igrala 2:2 z zadnjeuvrščenim Cagliarijem, Atalanta pa je z 2:0 premagala Genoo. V soboto so nogometaši milanskega Interja gostovali pri Torinu in zmagali s 3:0. Branilec naslova Napoli je v Veroni zmagal s 3:1, Lazio pa pri Sassuolu z 2:0.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine