Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Infantino namignil, da bi lahko že Katar gostil razširjeno SP

»Odločili smo se za povečanje z 32 na 48 sodelujočih moštev, kar se bo zgodilo na SP 2026. Je možno že štiri leta prej? Zakaj pa ne?«
Gianni Infantino ne izključuje možnosti prvenstva z 48 ekipami že čez štiri leta. FOTO: Mohd Rasfan/AFP
Gianni Infantino ne izključuje možnosti prvenstva z 48 ekipami že čez štiri leta. FOTO: Mohd Rasfan/AFP
J. P., STA
31. 10. 2018 | 14:35
31. 10. 2018 | 14:44
1:50
Kuala Lumpur – Po oceni predsednika Mednarodne nogometne zveze (FIFA) Giannija Infantina je razširjeno svetovno prvenstvo z 48 reprezentancami udeleženkami izvedljivo že leta 2022. Gostitelj turnirja Katar se je ob tem zavezal, da bo končno odločitev sprejel v začetku prihodnjega leta. »Zakaj pa ne? Odločili smo se za povečanje z 32 na 48 sodelujočih moštev, kar se bo zgodilo na prvenstvu leta 2026. Ali je možno že štiri leta prej? Saj me poznate – vse je mogoče,« je Švicar poudaril na letnem kongresu Azijske nogometne zveze v Kuala Lumpurju.


Podpora vsaj 180 zvez


Vodja organizacijskega odbora Hassan al-Thawadi je poudaril, da preučujejo možnost nastopa 48 reprezentanc, odločitev pa bodo sprejeli pred začetkom kvalifikacijskega ciklusa oziroma v prvem četrtletju prihodnjega leta. Dodal je še, da so v Katarju zadovoljni z napredkom pri pripravi tekmovanja, vseh osem štadionov bo po njegovem nared najpozneje do leta 2021. Sicer se je Infantino dotaknil še volitev FIFA prihodnje leto, na katerih se bo potegoval za nov mandat, doslej mu je podporo izreklo že več kot 180 od 211 nogometnih zvez.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine