Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Hrvati spoštljivi: Oblak in Iličić lahko spremenita tekmo

Selektor svetovnih podprvakov Zlatko Dalić in izkušeni Dejan Lovren verjameta v uspeh v Stožicah, ampak opozarjata, da so Slovenci lahko neugodni tekmeci.
Zlatko Dalić že tri leta uspešno vodi Hrvate. FOTO: Carl Recine/Reuters
Zlatko Dalić že tri leta uspešno vodi Hrvate. FOTO: Carl Recine/Reuters
P. Z., STA
23. 3. 2021 | 19:10
23. 3. 2021 | 19:10
3:00
Hrvati, svetovni podprvaki iz Rusije 2018, so v Ljubljano na jutrišnjo prvo kvalifikacijsko tekmo za SP v Katarju s Slovenijo prišli samozavestni, a še zdaleč ne prepotentni.

image_alt
Dan pred sosedskim derbijem v Stožicah po šahovsko 8:4 za Hrvate


Kot je povedal selektor Zlatko Dalić na novinarski konferenci v Ljubljani, so morali poseči po določenih spremembah zaradi nekaterih odsotnih igralcih. »Imamo veliko dobrih igralcev, posebej v napadu,« je poudaril Dalić in dodal, da gre za zelo pomembno tekmo: »Zato moramo takoj pokazati pravo moč, pa čeprav ni bilo pravih priprav. Pričakujem razpoložene, odgovorne igralce na sredini tekmi.«


 

Modrić kot vino


Še enkrat več je izpostavil, da lahkih tekem ni, da bo obračun s Slovenijo zagotovo težak. »Toda potrebujemo točke, te moramo osvajati. Biti moramo motivirani, agresivni, resni,« je povedal Dalić, čigar besede bo na zelenici poskušal udejanjiti tudi prvi zvezdnik Luka Modrić.

Za izkušenega vezista madridskega Reala bo to 134. nastop v dresu z državnim grom, s čimer se bo izenačil z dosedanjim rekorderjem Darijem Srno. »Luka vedno pride z veseljem v izbrano vrsto, ima 35 let, ampak njegova forma pri Realu kaže, kakšen profesionalec in kako odgovoren je,« je svojega izbranca pohvalil selektor.
 

Pozor pri prekinitvah


Branilec hrvaške vrste Dejan Lovren pa se je dotaknil tudi ključnih mož v slovenski vrsti Jana Oblaka in predvsem Josipa Iličića. »To sta ključna igralca. Iličić je v Atalanti pokazal, da lahko v vsakem trenutku spremeni tekmo. Zato moramo biti pripravljeni na vse, čvrsti, kompaktni, ko nimamo žoge, in izkoristiti svoje priložnosti,« je dejal 31-letni nekdanji član Liverpoola, zdaj pa Zenita iz Sankt Peterburga, ki je opozoril na nekaj vrzeli v zadnjem obdobju v hrvaški igri.



»Imeli smo nekaj težav pri prekinitvah, toda tudi to bomo izboljšali. Moramo le igrati tako, kot znamo, visoko, močno, pametno. Verjamem v ekipo, selektor nas podpira in to je najpomembnejše,« je še povedal Lovren. On, soigralci in selektor imajo razumljivo zgolj en cilj, preboj na SP.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine