Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Hrvaška doživela trojno katastrofo in lekcijo iz borbenosti

Hrvaški mediji so kritično pospremili poraz svetovnih podprvakov proti Slovencem.
Na Hrvaškem so opazili dobro igro vezista Jasmina Kurtića. FOTO: Joe Klamar/AFP
Na Hrvaškem so opazili dobro igro vezista Jasmina Kurtića. FOTO: Joe Klamar/AFP
25. 3. 2021 | 07:32
25. 3. 2021 | 07:44
2:14
Na Hrvaškem odmeva sredin poraz svetovnih podprvakov na začetku kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2022 proti Slovencem.

image_alt
Slovenci premagali hrvaški urok in pogledali proti Katarju


Lokalni mediji kritično pišejo o neprepričljivi igri svojih ljubljencev. V Sportskih novostih so zapisali, da je poraz proti Sloveniji ni katastrofa, ampak trojna katastrofa, obenem pa dodali, da so Slovenci svojim nasprotnikom odčitali lekcijo iz borbenosti.

Po njihovi oceni so Hrvati prvič izgubili proti Slovencem ravno v obdobju, ko imajo občutno boljšo ekipo, saj bi hrvaški selektor Zlatko Dalić izmed slovenskih igralcev v svojo ekipo uvrstil le Jana OblakaJosipa Iličića in Jasmina Kurtića.

 

Prav slednjega so pohvalili na portalu 24sata. Zapisali so, da jih je uničil slovenski tank Kurtić, ki je odigral fenomenalno tekmo. Namenili so mu najvišjo oceno med vsemi nogometaši (7,5). Za slovenskega selektorja Matjaža Keka so dejali, da je prišel do novega velikega trenerskega skalpa.

Večernji list poroča o brodolomu Hrvaške na začetku kvalifikacij, vendar pa umirja strasti in optimistično piše, da bo reprezentanca že na drugi tekmi pokazala povsem drugačen obraz: »Pazite se, Ciprčani, ne veste, kaj vas čaka!«


Modrić najboljši v hrvaški reprezentanci


Pri Dnevniku so zapisali, da je Hrvaška razočarala z igro v Ljubljani in ni imela odgovora na agresivno igro Slovenije. Za igralca tekme so proglasili osrednjega branilca Miho Mevljo. Naredili so tudi anketo o najboljšem hrvaškem igralcu tekme, z 62 odstotki glasov je to postal kapetan Luka Modrić.

Portal Index.hr piše o bledi Hrvaški, ki je izgledala jalovo in zasluženo izgubila. Tudi v njihovi anketi je bil za najboljšega hrvaškega igralca izbran Luka Modrić, najbolj pa so razočarali Andrej KramarićMarcelo Brozović in Domagoj Vida.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine