Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Harry Kane je izbral boj za lovorike

Najboljši angleški napadalec in eden od najboljših na svetu se je odločil, da bo po koncu sezone zapustil Tottenham
Najboljši angleški napadalec si je zaželel lovorike, ki jih pri Tottenhamu, s katerim je izgubil finale lige prvakov leta 2019, ni mogel osvajati.  FOTO: Matthew Childs/AFP
Najboljši angleški napadalec si je zaželel lovorike, ki jih pri Tottenhamu, s katerim je izgubil finale lige prvakov leta 2019, ni mogel osvajati.  FOTO: Matthew Childs/AFP
G. N.
18. 5. 2021 | 08:00
18. 5. 2021 | 08:08
1:45
Med zvestobo in bojem za lovorike je Harry Kane izbral slednje. Izjemni angleški napadalec in najboljši strelec svetovnega prvenstva v Rusiji pred tremi leti je razblinil neznanke o svoji prihodnosti in razburil navijače Tottenhama, ki so verjeli, da je 27-letni strelski stroj eden od nogometašev, ki bo za vselej zvest svojemu klubu.

Toda Kane je presodil, da je za njegovo kariero bolje, da odide in nove izzive najde v boljšem ter ambicioznejšem klubu.

Čeprav je pri svojem razkritju namignil, da bo najbrž ostal v Angliji, je velika možnost, da bi odšel na »celino«, kjer ne manjka bogatih klubov za njegove strelske usluge. Prvi favorit zunaj angleških meja je Paris Saint-Germain, pri katerem je trener Mauricio Pochettino, s katerim sta odlično sodelovala pri Tottenhamu in je pod njegovim vodenjem postal izjemen strelec. V Angliji največ možnosti za njegov prihod pripisujejo Manchester Unitedu, a v Londonu omenjajo tudi možnost prestopa k mestnemu tekmecu Chesleaju.

Kane je s 165 goli drugi najučinkovitejši aktivni napadalec v premier league. Prvi je Argentinec pri Manchester Cityju Sergio Agüero, ki je dosegel 182 golov in poleti prav tako zapušča Anglijo. Po vsej verjetnosti bo odšel v Barcelono.

S prodajo najboljšega moža bo debelo zaslužil tudi Tottenham. Po tržnih ocenah njegova odškodnina ne bo nižja od 160 milijonov evrov.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine