Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Iličićeva čudovita podaja za zmago, Črnigojev gol za poraz

Na prvi tekmi Joseja Mourinha proti nekdanjemu delodajalcu Interju v serie A črno-modri s Samirjem Handanovićem niso imeli milosti do Portugalca.
Atalanta je v derbiju v Neaplju uprozorila izvrstno predstavo in tudi po zaslugi Josipa Iličića (desno) premagala Napoli. FOTO: Filippo Monteforte/AFP
Atalanta je v derbiju v Neaplju uprozorila izvrstno predstavo in tudi po zaslugi Josipa Iličića (desno) premagala Napoli. FOTO: Filippo Monteforte/AFP
5. 12. 2021 | 08:45
5. 12. 2021 | 20:27
4:56

V derbiju 16. kroga italijanske nogometne lige sta se pomerila Napoli in Atalanta, zmagala je slednja s 3:2. Že pred tem je Milan z 2:0 premagal Salernitano, uspešen pa je bil tudi Inter, ki je v gosteh odpravil Romo s 3:0.

V Neaplju je Atalanta povedla v sedmi minuti, ko je zadel Ruslan Malinovskij. Piotr Zielinski v 40. in Dries Meretens v 47. minuti sta nato poskrbela za preobrat, toda La Dea, ki je imela kar nekaj lepih priložnosti in v drugem delu tudi zadela okvir vrat, je znova vrnila udarec.

Merih Demiral je namreč v 66. minuti poskrbel za izenačenje. Deset minut pred tem je v igro vstopil tudi Josip Iličić. Ta je bil podajalec pri tretjem in zmagovitem golu zasedbe iz Bergama v 71. minuti, takrat je zadel Remo Freuler.

Domen Črnigoj zabil v srhljvki in porazu

Venezia je proti Veroni že vodila s 3:0, na koncu pa je domači stadion Pierluigi Penzo zapustila sklonjenih glav. Gostujoča zasedba je v drugem polčasu uprizorila prvovrsten preobrat in slavila s 4:3.

Slovenski reprezentant Domen Črnigoj, ki je odigral celo tekmo za zasedbo iz Benetk, je bil strelec drugega gola v 19. minuti.

Domen Črnigoj je zabil gol zaa Venezio,k i paje po vodstvu s 3:0 v drugem polčasu izgubila s 3:4. FOTO: Venezia F. C.
Domen Črnigoj je zabil gol zaa Venezio,k i paje po vodstvu s 3:0 v drugem polčasu izgubila s 3:4. FOTO: Venezia F. C.

Roma v krizi

To je bil že četrti poraz na zadnjih šestih tekmah za Romo, ki je bila na domačem Olimpicu precej nebogljena. Rane navijačem Rome je še posolil pogled na Interjevo klop, kjer je gole glasno proslavljal Simone Inzaghi, ki je v zadnjih letih uspešno vodil mestnega tekmeca Lazio, za katerega je nekoč seveda tudi igral. Jose Mourinho se je prvič v karieri v serie A pomeril z Interjem, s katerim je leta 2010 proslavil zgodovinsko trojno krono, tokrat pa je nemočno spremljal šov Samirja Handanovića in soigralcev, ki so se povzpeli že do drugega mesta na lestvici.

image_alt
Atalanta s pomočjo Josipa Iličića do lepe zmage v Neaplju

Kako uspešno je bilo vodenje Interja, ko je na njegovi klopi sedel Mourinho, priča tudi dejstvo, da je bil to šele njegov drugi domači poraz v serie A v celotni karieri, potem ko je prvega oktobra utrpel proti AC Milanu. Portugalec je poraz poskušal pojasniti s številnimi odsotnimi nogometaši, poleg poškodovanega kapetana Lorenza Pellegrinija sta morala kazen odslužiti še Tammy Abraham in Rick Karsdorp.

FOTO: Alberto Lingria/Reuters
FOTO: Alberto Lingria/Reuters

»Inter je od nas močnejši v običajnih okoliščinah, v teh pa še veliko bolj,« je za DAZN dejal Mourinho. »Ob vseh poškodbah in suspenzih je bil moj izbor zelo omejen. Naš potencial v napadu je bil praktično ničen, imeli smo tri priložnosti, a nismo zadeli. Ko igraš z novim sistemom v obrambi, ne moreš prejeti golov, kakršna sta bila prvi in tretji.«

Calhanoglu po golu iz kota: Vedno poskušam na prvo vratnico

Hakan Calhanoglu je Ruija Patricia presenetil neposredno iz kota v 15. minuti, Edin Džeko, nekdanji član Rome, je vodstvo gostov podvojil devet minut kasneje. Denzel Dumfries je šest minut pred koncem polčasa z glavo zasluženo povišal naskok že na končnih 3:0. Inter je z mestnim tekmecem Milanom po porazu Napolija, ki ga je na štadionu Diega Maradone premagal Josip Iličić z Atalanto (2:3), zavzel vrh lestvice, kjer imajo rdeče-črni trenutno točko naskoka pred črno-modrimi. Slednje sredi tedna čaka gostovanje na Santiagu Bernabeuu pri legendi milanskih rivalov Carlu Ancelottiju in njegovem Realu, evropska velikana bosta odločala o prvem mestu v svoji skupini.

Jose Mourinho (na fotografiji) zaenkrat ne najde odgovorov v Rimu. FOTO: Alberto Lingria/Reuters
Jose Mourinho (na fotografiji) zaenkrat ne najde odgovorov v Rimu. FOTO: Alberto Lingria/Reuters

»Vedno poskušam na prvo vratnico in šla je notri. Imel sem nekaj sreče, a vesel sem, da sem zadel. Danes smo prevladovali, ničesar jim nismo dovolili. Izvrstna tekma,« je bil v izjavah za DAZN zadovoljen Calhanoglu, ki je po uspešni prejšnji sezoni z Milanom v vrstah Interja morda prestavil še v malenkost višjo prestavo – podal je denimo tudi za drugi gol Džeka, ki po 119 golih in petih sezonah v dresu Rome svojega zadetka ni proslavljal. Lahko bi zadel vsaj še enkrat, a ga je prvič lepo ustavil Patricio, drugič pa je z glavo za las zgrešil.

Eno redkih priložnosti Rome je zapravil Matias Vina, ki ga je požrtvovalno ustavil Dumfries, slednji pa je že v enem naslednjih napadov v mrežo pospravil podajo Alessandra Bastonija za končnih 3:0. Nicolo Zaniolo je z močnim strelom zatresel zunanji del mreže Handanovića in Roma je v drugem polčasu ostala brez vsaj častnega zadetka, poraz pa bi bil lahko še malce višji, če bi se v ugodnem položaju z okoli 11 metrov bolje znašel Interjev rezervist Stefano Sensi.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine