Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

PSG je zablestel v Barceloni na krilih Mbappeja

Ob začetku izločilnih bojev v LP zmagi gostujočih moštev, uspešen je bil tudi Liverpool v Leipzigu.
Kylian Mbappe je bil velika uganka za obrambo Barcelone. FOTO: Albert Gea/Reuters
Kylian Mbappe je bil velika uganka za obrambo Barcelone. FOTO: Albert Gea/Reuters
16. 2. 2021 | 23:19
16. 2. 2021 | 23:21
2:49
Nogometaši PSG so pred štirimi leti doživeli pravi polom v Barceloni, saj so v osmini finala lige prvakov izgubili kar z 1:6 in izpadli. Ob letošnjem začetku izločilnih bojev v LP pa so nasmejani zapustili Camp Nou tudi brez poškodovanih Neymarja in Angela di Marie, saj so zmagali s 4:1 s tremi goli neustavljivega Kyliana Mbappeja. Liverpool je v Budimpešti ugnal Leipzig 2:0 z goloma Mohameda Salaha (53.) in Sadia Maneja (58.).

Barcelona je začela bolje in imela premoč, ki pa je ostala jalova do 27. minute. Takrat so Parižani v kazenskem prostoru zrušili Frenkieja de Jonga, z bele točke pa je bil natančen Lionel Messi. A blaugrana je prednost hitro zapravila, saj je spretni  Mbappe ob nezbrani obrambi iz bližine že pet minut pozneje poskrbel za 1:1.


 

Ter Stegen ni mogel ubraniti ubraniti vsega


V nadaljevanju so Parižani močno pritisnili. Vratar Marc-Andre Ter Stegen se je večkrat izkazal, a vsega ni mogel ubraniti. Najprej je klonil v 65. minuti po slabem posredovanju Gerarda Piqueja, ko je odbito žogo pospravil v mrežo Mbappe, nato pa je Mosie Kean z glavo zadel za 3:1 v 70. minuti.

Barça je prišla do najlepše priložnosti v 80. minuti, ko je vratar Parižanov Keylor Navas nespretno izbil žogo in zadel Antoina Griezmanna, žoga pa je le za las zgrešila njegova vrata. Za piko na i je Mbappe po hitrem protinapadu v 85. minuti zadel še tretjič za končnih 4:1.

Kevin Kampl (levo) je poražen pričakal konec dvoboja  z Liverpoolom. Foto Attila Kisbenedek/AFP
Kevin Kampl (levo) je poražen pričakal konec dvoboja  z Liverpoolom. Foto Attila Kisbenedek/AFP


Usodne napake Leipziga


Liverpool je imel lep čas le terensko premoč, saj so bili nogometaši Leipziga zbrani v obrambi. Imeli pa so tudi najlepšo priložnost, ko je Dani Olmo že v četrti minuti zadel okvir vrat. Pozneje so Kevin Kampl in soigralci prepustili pobudo tekmecem, ki pa niso bili učinkoviti ali pa je branil vratar Peter Gulacsi. V 37. minuti so v enem redkih protinapadov zadeli Nemci, toda zadetek ni obveljal, ker je bil Christopher Nkunku v prepovedanem položaju.

Liverpool v 53. minuti le prišel do zadetka, ki je bil posledica hude napake Marcela Sabitzerja, po kateri je Mohamed Salah sam stekel pred vrata in premagal Gulacsija. Le pet minut pozneje je po praktično enaki akciji, ko je žogo kot zadnji v obrambi zgrešil Norid Mukiele, sam pred vrata pritekel Sadio Mane in že odločil dvoboj.

Kampl je pri poražencih igral 73 minut.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine