Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Favorizirani Brazilija in Argentina izgubili

Kolumbijci so na domačem terenu premagali Argentince, uspešni tudi Ekvador, Paragvaj in Bolivija.
James Rodriguez je prispeval gol in asistenco. FOTO: Joaquin Sarmiento/AFP
James Rodriguez je prispeval gol in asistenco. FOTO: Joaquin Sarmiento/AFP
STA, T. E.
11. 9. 2024 | 09:32
11. 9. 2024 | 10:23
2:00

Južnoameriški nogometni velesili Argentina in Brazilija sta v osmem krogu kvalifikacij za svetovno prvenstvo zabeležili poraza. Aktualni svetovni prvaki so z 1:2 izgubili na gostovanju pri Kolumbiji, Brazilija pa z 0:1 na gostovanju v Paragvaju. Argentinci so kljub porazu zadržali vodstvo na lestvici, Brazilija pa je šele peta.

Argentinci so v Barranquilli igrali brez poškodovanega Lionela Messija, že v 20. minuti pa se znašli v zaostanku. Podajo Jamesa Rodrigueza je izkoristil Yerson Mosquera. V 48. minuti je izenačil Nicolas Gonzalez, zmago domačim pa je z enajstmetrovke zagotovil Rodriguez. Kolumbija se je tako Argentini oddolžila za poraz v finalu južnoameriškega prvenstva pred dvema mesecema.

Brazilci v kvalifikacijah ne blestijo. V Asuncionu so sicer imeli terensko premoč, a so bili neučinkoviti, tako da je gol Diega Gomeza Paragvajcem zadostoval za tri točke. Brazilijo oktobra čaka gostovanje v Čilu, Argentina odhaja v Venezuelo, ki trenutno zaseda zadnje mesto, ki zagotavlja neposredno uvrstitev na svetovno prvenstvo leta 2026 v severni Ameriki.

Argentina ima na lestvici 18 točk, Kolumbija 16, na tretjem mestu je Urugvaj, ki se je tokrat z Venezuelo razšel brez golov. Bolivija je z 2:1 v gosteh ugnala predzadnji Čile, zadnji Peru pa je z 0:1 izgubil v Ekvadorju.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine