Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Euro 2024

V Frankfurtu iz uradne navijaške cone romanje na prizorišče zgodovinske tekme

Nogometno vročico z vrhuncem dvoboja osmine finala med Slovenijo in Portugalsko ob 21. uri bi utegnila pokvariti le slaba vremenska napoved.
Podobno kot v Stuttgartu, Münchnu in Kölnu bodo slovenske nogometaše tudi v Franfurtu spodbujalo več tisoč navijačev iz Slovenije. FOTO: Leon Vidic/delo
Podobno kot v Stuttgartu, Münchnu in Kölnu bodo slovenske nogometaše tudi v Franfurtu spodbujalo več tisoč navijačev iz Slovenije. FOTO: Leon Vidic/delo
G. N., STA
1. 7. 2024 | 12:04
1. 7. 2024 | 12:07
3:57

Nogometna vročica se bo z današnjo zgodovinsko tekmo slovenske reprezentance, ki se bo ob 21. uri prvič doslej merila v izločilnih bojih evropskega prvenstva in bo za vstop v četrtfinale poskušala premagati Portugalsko, iz nemških stadionov znova preselila na slovenske ulice. Lep nogometni večer bi utegnila pokvariti le slaba vremenska napoved.

Še en izjemen slovenski obisk tekme v Nemčiji bo doživel tudi Frankfurt. V centru mesta ob Majni je bilo že od včeraj mogoče slišati slišati slovenski jezik. Vrhunec navijaškega rajanja se pričakuje od 15. ure naprej, ko se bodo slovenski navijači zbrali v uradni navijaški coni ob reki Majni. Po dveh urah druženja je predviden skupni odhod na stadion.

Povečan utrip tudi v največjih slovenskih mestih

Nogometna zveza Slovenije (NZS) je že v predtekmovalnem delu Eura 2024 javne oglede tekem omogočila v Ljubljani, Mariboru, Kopru in Brežicah, pred zgodovinsko tekmo z ekipo globalne nogometne zvezde Cristiana Ronalda pa so se za organiziran javni ogled tekem odločili v še nekaterih mestih, medtem ko bo povsod po državi dovolj možnosti za to tudi na terasah različnih lokalov.

Pogačarjev trg v Ljubljani jbo znova zapolnjen do zadnjega kotička. FOTO: Jože Suhadolnik/Deklo
Pogačarjev trg v Ljubljani jbo znova zapolnjen do zadnjega kotička. FOTO: Jože Suhadolnik/Deklo

V prestolnici je že ves čas evropskega prvenstva organiziran ogled tekem na velikem zaslonu na Pogačarjevem trgu, kjer bo tudi danes, tako kot že med prejšnjimi tremi tekmami izbrancev selektorja Matjaža Keka, urejena navijaška cona. V njej bodo vse od zgodnjega popoldneva do polnoči potekale različne aktivnosti, za stopnjevanje vzdušja pa bo skrbel DJ.

Ob tem organizatorji obiskovalce znova opozarjajo, da je vnos kakršnihkoli nevarnih predmetov, kamor sodijo tudi steklenice in pločevinke, prepovedan, prav tako ljubitelje nogometa pozivajo k strpnosti in medsebojnemu spoštovanju.

V najbolj nogometnem slovenskem mestu Mariboru je ogled tekem Eura 2024 omogočen na Grajskem trgu, ki se je v času prvenstva spremenil v nogometno središče.

Z Ukmarjevega trga v Taverno

V Kopru so prve tri tekme slovenske reprezentance na prostem predvajali na Ukmarjevem trgu, tokrat pa se evforija seli v Taverno. Mestna občina Koper zaradi velikega zanimanja za ogled tekme občane in ostale obiskovalce prosi, da avtomobile parkirajo v Parkirni hiši Sonce oziroma na dostopnih parkiriščih na obrobju mesta.

V Murski Soboti bo tekmo s Portugalci v organizaciji mestne občine mogoče spremljati na velikem platnu na grajskem dvorišču, v Slovenj Gradcu pa na Trgu svobode.

Za organiziran ogled tekme na prostem so se tokrat odločili tudi v Celju, mestu aktualnih nogometnih državnih prvakov. Mestna občina Celje je za postavitev velikega ekrana tokrat izbrala Mestni park, in sicer v bližini teniških igrišč, ob tekmi Slovenije pa bodo tam že popoldne prenašali tudi tekmo med Francijo in Belgijo.

Celjski organizatorji ob tem dodajajo, da bodo ogled tekme organizirali le v primeru lepega vremena, a je vremenska napoved za zdaj slaba. Že popoldne naj bi se namreč od severa začele pojavljati krajevne plohe in nevihte, pri čemer so možne bodo tudi močnejše nevihte s točo in sunki vetra. Morda se bo do večera vreme vendarle že umirilo.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine