Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Euro 2024

Transfermarkt: Prvak bo Anglija, Slovenci za številko

Nemška spletna stran je naredila projekcijo razpleta evropskega prvenstva v nogometu na podlagi tržne vrednosti igralcev. Za Nemce usodna Španija.
Bo Harry Kane res osvojil prvo lovoriko? FOTO: Carl Recine/ Reuters
Bo Harry Kane res osvojil prvo lovoriko? FOTO: Carl Recine/ Reuters
14. 6. 2024 | 14:00
14. 6. 2024 | 14:02
1:45

Še dobro, da v nogometu ne šteje zgolj denar. Transfermarkt je na podlagi tržne vrednosti vseh 24 reprezentanc na euru 2024 sestavil simulacijo razpleta evropskega prvenstva v Nemčiji.

Če bodo vsi igralci upravičili svoje cene, se bo prvega evropskega naslova veselila Anglija, ki bo v finalu v Berlinu premagala Portugalsko. Angleži bodo v polfinalu izločili Francoze, Portugalci pa sosede iz Španije.

V četrtfinalu bi bile tudi Belgija, Nizozemska, Italija in Nemčija, ki bi svojo pot končala s tekmo proti Španiji. Iz skupinskega dela bi se v izločilne boje boje prebili še Danska, Srbija, Škotska, Ukrajina, Hrvaška, Turčija, Avstrija in Švica.

Slovenci imajo svojo računico. FOTO: Borut Zivulovic/Reuters
Slovenci imajo svojo računico. FOTO: Borut Zivulovic/Reuters

Slovenija? Ob vrnitvi na EP po 24 letih bi zasedla zadnje mesto v skupini C. Bodo Jan Oblak, Benjamin Šeško in drugi demantirali nemško spletno stran in si zvišali vrednost delnic? Selektor Matjaž Kek ima svojo računico.

Euro 2024 bosta nocoj v Münchnu odprli Nemčija in Škotska, Slovenija bo prvo tekmo odigrala v nedeljo v Stuttgartu proti Danski. 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine