Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Euro 2024

Srbi za sramoto Hrvatom plačali skoraj 50.000 evrov

Neuspeh srbskih nogometašev na evropskem prvenstvu še boli srbsko javnost, ki se iz dneva v dan seznanja z novimi neprijetnimi podrobnostmi.
O neprimernih odločitvah Dragana Stojkovića na evropskem prvesntvu v Nemčiji in drugih spodrsljajih v Srbiji pišejo na veliko, tudi o sporu s kapetanom Dušanom Tadićem. FOTO: Marko Djurica/Reuters
O neprimernih odločitvah Dragana Stojkovića na evropskem prvesntvu v Nemčiji in drugih spodrsljajih v Srbiji pišejo na veliko, tudi o sporu s kapetanom Dušanom Tadićem. FOTO: Marko Djurica/Reuters
G. N.
1. 7. 2024 | 12:00
1:54

Neuspeh srbskih nogometašev na evropskem prvenstvu, na katerem so v treh tekmah dvakrat igrali neodločeno (proti Sloveniji 1:1, Danski 0:0) in enkrat izgubili (z Anglijo 0:1), še boli srbsko javnost, ki se iz dneva v dan seznanja z novimi neprijetnimi podrobnostmi, povezanimi z nogometno reprezentanco.

Kot je znano, je predsednika Srbije Aleksandra Vučića najbolj ujezil logističen spodrsljaj, saj je nogometno odpravo v Nemčijo peljala hrvaška letalska družba. O tem je prvi mož države molčal do slovesa nogometašev z eura, potem pa se je začela »čistka« najbolj odgovornih za sramoto, ki je Nogometno zvezo Srbije stala skoraj 50.000 evrov. Natančen znesek leta v Nemčijo je znašal 48.500 evrov. Srbi so vsaj domov leteli z domačim letalskim prevoznikom »Air Serbia«.

Posledice rezultatskega poloma in drugih spodrsljajev so že vidne. Odstopila sta generalni sekretar Nogometne zveze Srbije Jovan Šurbatović in podpredsednik Branislav Nedimović.

Najbolj vznemirljivo vprašanje je, kako in na kakšen način se bodo razšli s selektorjem Draganom Stojkovićem. Neuradno naj bi »Piksiju« za slovo izplačali milijon evrov, kot je zapisano v dodatku pogodbe, ki sta jo zveza in selektor podpisala tik pred začetkom prvenstva. Po njej bi Stojković vodil Srbijo še dve leti.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine