Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Euro 2024

Španci v Stuttgart prihajajo kot naoljen stroj

V osmini finala evropskega prvenstva v nogometu so trikratni evropski prvaki proti Gruzijcem sprožili kar 36 strelov ob 72-odstotni posesti žoge.
Zvezni igralec Paris St-Germaina Fabian Ruiz je v Nemčiji dosegel že dva gola in dve podaji. FOTO: Alberto Pizzoli/AFP
Zvezni igralec Paris St-Germaina Fabian Ruiz je v Nemčiji dosegel že dva gola in dve podaji. FOTO: Alberto Pizzoli/AFP
G. N.
1. 7. 2024 | 08:23
1. 7. 2024 | 10:58
1:56

Po še eni imenitni in prepričljivi predstavi so Španci že najresnejši kandidati za naslov evropskega prvaka. Toda v petkovem četrtfinalu v Stuttgartu jih čakajo gostitelji turnirja Nemci. Španija je bila najprepričljivejša v dosedanjem delu eura in je proti Gruzijcem nanizala že četrto zmago ter uprizorila igro, začinjeno z zastrašujočo statistiko. Gruzijska vrata so Španci obstreljevali z vseh strani, sprožili kar 36 strelov (Gruzijci le štiri), in 72 odstotkov igre držali žogo v svojih nogah. Zbrali so 823 podaj s 94-odstotno uspešnostjo (772), pri tekmecih je bilo od 281 podaj 229 uspešnih (81 odstotkov).

Selektor Luis de la Fuente, ki je bil selektor španske selekcije do 21 let na evropskem prvenstvu v Sloveniji in na Madžarskem leta 2021, je, odkar je marca lani prevzel »Furijo«, na 18 tekmah vselej izbral drugačno enajsterico. V 19. tekmi je z začetno enajsterico proti Gruzijcem potrdil, da je bil dvoboj skupinskega dela proti Italiji (1:0) v službi četrtfinalnega. Prvič je izbral istih enajst. Španska strokovna javnost hvali selektorja tudi z vlogo Fabina Ruiza, ki velja za enega od ključnih igralcev za preobrazbo Špancev v učinkovito in nepremagljivo reprezentanco.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine