Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Euro 2024

Kako (ni)so igrali Slovenci: od prve Zdravljice do zadnjega aplavza

Ocene Slovencev za opravljeno na euru 2024: Matjaž Kek zgradil kolektiv, ki je ostal neporažen z Dansko, Srbijo, Anglijo in Portugalsko.
Začetna enajsterica za tekmo s Portugalsko (z leve): Jan Oblak, Jaka Bijol, Vanja Drkušić, Žan Karničnik, Jure Balkovec, Timi Max Elšnik, Jan Mlakar, Adam Gnezda Čerin, Petar Stojanović, Benjamin Šeško in Andraž Šporar. FOTO: Leon Vidic
Začetna enajsterica za tekmo s Portugalsko (z leve): Jan Oblak, Jaka Bijol, Vanja Drkušić, Žan Karničnik, Jure Balkovec, Timi Max Elšnik, Jan Mlakar, Adam Gnezda Čerin, Petar Stojanović, Benjamin Šeško in Andraž Šporar. FOTO: Leon Vidic
3. 7. 2024 | 05:00
8:07

V nadaljevanju preberite:

Kakšne ocene smo namenili slovenskim nogometašem za opravljeno na evropskem prvenstvu v Nemčiji? Kakšen je bil njihov statistični učinek, koliko so pretekli in koliko so igrali? Vse ocene in njihove opise preverite v članku. Za pokušino oceni selektorja Matjaža Keka in kapetana Jana Oblaka.

Jan Oblak: Slovenski reprezentant z najvišjo povprečno oceno na euru 2024. Na vsak način je želel končati tekmo s Portugalsko, četudi je bil načet, a tega ni javno kazal. Edino »napako« je storil v 102. minuti tekme, ko je napačno degažiral žogo, tako zanesljiv prvi člen granitne obrambe Slovenije je bil. Preživel je pobalinski skok izkušenega veterana Pepeja, ko je že ujel visoko žogo. Cristiano Ronaldo je pri 39 letih jokal, kot da bi dobil šestega otroka, toda od žalosti in nemoči, ko mu je Škofjeločan spektakularno ubranil kazenski strel. Pod črto je deloval na euru brezhibno in bil eden od najboljših vratarjev, četudi je bil – kot polovica slovenske ekipe – delno zraven pri srbskem golu. Istega kapetana Slovenije lahko pričakujemo najmanj do eura 2028.

Matjaž Kek: Uspelo mu je najtežje v vsakem delovnem kolektivu – zgradil je odlično klapo visoko motiviranih in popolnoma predanih fantov, ki živijo za skupni uspeh reprezentance. Od prvega do zadnjega treninga, od prve odpete Zdravljice v Stuttgartu do zadnjega aplavza navijačev v Frankfurtu smo gledali fanatične bojevnike, ki niso spustili hlač niti pred najboljšimi nogometaši na svetu. To je zasluga selektorja z njegovim strokovnim štabom, ki je ostal neporažen v tekmah z Dansko, Srbijo, Anglijo in Portugalsko! Na srečo ni bojazni, da bi v prihodnje spreminjal »pragmatični« model delovanja slovenske reprezentance, saj v tako majhnem kadrovskem bazenu, kot je slovenski, ne obstaja druga pot do uspeha.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine